Ritverslag “Route Afferden” 30-03-2014.

 

Voor de Zondagmorgen 30 maart was het weerbericht erg mild. Er werd een zonnige dag voorspeld met middag temperaturen van 22 gr.

Voor het eerst kon het zomer tenue aan. Buiten aangekomen was het toch erg fris en werd alsnog door menigeen het windjack aangetrokken, enkele hadden armstukken en beenstukken aangedaan.

Het zonnetje scheen af en toe door de sluier bewolking en dit bleef zo deze ochtend.

De klok was zaterdag op zondag, 1 uur vooruit gezet, de zomertijd was actief. Om 08:00 uur stonden welgeteld 18 veloleden klaar om aan de tocht richting Afferden ( 100 km.) te beginnen.

En zo werd er richting Afferden gefietst. Door de Noord-Limburgse dorpen bij  Wanssum, de brug  over naar Well. Diverse struiken en bomen staan al in bloei en het is een genot om door deze mooie natuur te fietsen. We fietsen langs Het Nationaal Park de Maasduinen richting de Eckelseberegen. We fietsen vlak langs de Duitse grens. We naderen het noordelijkste punt van de route en buigen af richting westen en fietsen ten noorden van Afferden. Bij de Maas aangekomen buigen we weer af richting zuiden en gaan we bij Afferden het veer over. De veerman had een speciaal prijsje voor ons gemaakt. Onze penningmeester was vandaag niet aanwezig en ik heb dit zolang voorschoten.

Via Vortum-Mullum werd er koers gezet naar onze koffie plaats ‘t Genot in Vierlingsbeek .

Het was er behoorlijk druk, er waren nog 2 wieler groepen binnen. Helaas door de zomertijd was het nog wat vroeg om buiten te zitten, het zonnetje kwam niet goed door de sluier bewolking heen. Hierna werd er richt Sevenum gefietst, via Overloon, Merselo, Meterik , Hegelsom.

Aangekomen bij de Sevewaeg  om 12:10 uur hadden we 101 km afgelegd met een gemiddelde van 30 km/u en geen lekke banden.

Zondag staat de rit naar Neeritter op het programma, 100 km, vertrek om 08:00 uur, wegkapitein is Pierre.

 

Gr. Peter Driessen