Ritverslag 31-03-2013

Ritverslag 31-03-2013

Op deze Paaszondag stond de geruilde rit naar Brabant onder leiding van Eugene op het programma. Toch moest Eugene het wegkapiteinschap, vanwege te veel drukte aan zijn hoofd de laatste tijd, overdragen aan Piet.

Piet, die het Brabantse land op zijn duimpje kent, deed dit wel eventjes. Bedankt Piet !

Vorige week hadden we een zeer koude lenterit, maar vandaag hadden we er wéér een. Temperatuur was weer onder nul (-2°C), wind weer uit het koude noord-oosten, maar gelukkig minder krachtig.

Er stonden dan ook 8 Paashazen klaar om aan deze rit te beginnen. Niet superveel, maar misschien hadden sommigen de zomertijd nog niet goed ingesteld. Zoals gezegd, we zouden een rondje Brabant doen, vandaar dat we meteen de Peel indoken en via de buitenwijken van Deurne richting Milheeze en Mortel koersten. De wind weliswaar op kop, maar ook vandaag hadden we enkele goede kopmannen. Af en toe moesten deze zelfs tot “bedaren” worden gebracht. Op deze Paaszondag waren de wegen min of meer uitgestorven, zo ook in Landhorst, de “Parel van de Peel”, waar we bij de plaatselijke horeca een gesloten deur gepresenteerd kregen en dat nog wel na ca 2 uur fietsen in de kou. De wegkapitein sommeerde ons toen om via de boswachterij St. Anthonis naar de horecagelegenheid in Westerbeek te gaan. Via een gloedjenieuwe weg dwars door de prachtige bossen, mocht wat kosten, koersten we in volle vaart naar Westerbeek. Een van de 5 aanwezige vutters begon het wel steeds moeilijker te krijgen en moest regelmatig een noodkreet slaken. Uiteraard werd hier gehoor aan gegeven, want we huldigen natuurlijk wel het SuSt-principe (Samen uit, Samen thuis).

In Westerbeek aangekomen was de verbazing wel heel erg groot, toen ook die horecagelegenheid gesloten was. De behoefte aan koffie werd langzamerhand bijna ondraaglijk. Piet zette toen koers richting Overloon. Hier moet toch koffie te krijgen zijn. Niet bij de ijssalon, dat leek ons veel te koud, maar in een bruin café in het centrum. Een lokaal zat helaas al helemaal vol met mountainbikers en in een ander lokaal werd volop sigaren gerookt. Dus, ook dit was niks! We vlogen weer de fiets op en reden door naar het Liberty Museum en vonden hier de welverdiende koffie (met slagroom borreltje!). Heerlijk werd deze pauze ervaren. Na een lang oponthoud werd richting huiswaarts gereden. Via Merselo en America reden we naar Sevenum, waar we na precies 99 km tegen 13.00 uur arriveerden. Het mooie rondje Brabant zat er op en had voor de meesten toch heel veel plezier opgeleverd.

Piet, het was weer een mooie route en we kunnen alleen nog maar zeggen: Hoû Doê en bedankt !