Ritverslag 31 maart naar Ittervoort

De rit van vandaag was er een, die hopelijk niet voor herhaling vatbaar is. Helaas was de geplande wegkapitein Hans Scheres ziek, maar gelukkig wilde Peter Driessen deze taak wel van hem overnemen. Hans, heel veel beterschap! Peter had de rit naar Ittervoort vorige week al eens verkend en had er deze zondagmorgen wel zin in. De renners (17) druppelden tegen 8.30 uur stuk voor stuk binnen, maar er druppelde nog iets! Het weer was veel slechter dan voorspeld. Regen en koud! Dan toch maar gauw het regenjasje aantrekken en vertrekken richting Maasbree. Maar wat later bleek, fietsten we met de regenbuien mee met het gevolg dat we steeds natter werden en de temperatuur daalde ook nog als een baksteen. Dat was dus balen. Huub nam als eerste de beslissing om huiswaarts te keren. Hier heb ik geen zin in, zei hij bij zijn afscheid. In de buurt van de Bong (Baarlo) werd de ellende nog groter. Peter Hoeijmakers reed lek. Ook dat nog! Na dit euvel begon het zelfs steeds harder te regenen en het geroezemoes in het peloton werd steeds luider. Wat doen we, zei onze wegkapitein Peter? Naar huis was toch wel de algemene opinie en zo gezegd zo gedaan. Na 26 km zat de rit er vandaag al op. Jammer voor iedereen, maar nog het meest voor onze wegkapitein die deze rit toch zeer snel in elkaar had gezet. Misschien kunnen we de rit toch nog een andere keer fietsen.

Peter toch evengoed harstikke bedankt voor je bereidwilligheid!

Groetjes Sjaak van Enckevort.

 

Nog een nagekomen bericht van Louis Grubben.

Louis is niet, zoals de rest naar huis gefietst, maar door gefietst.

Toch nog een bikkel in de club. Top Louis!

 

Hallo Allen,
Jullie namen vandaag, door weersomstandigheden, als de wiedeweerga de vlucht naar huis richting Sevenum.
Ik ben ondanks een paar druppels regen doorgereden, in Helden waren het nog een paar druppels, in Buggenum droog en in Roermond de zon op m’n rug.
Ben nog door gefietst naar de WITTE STEEN in Reuver en daar Duitsland ingedoken. Wind op kop en toen ik thuis kwam had ik toch nog 87 km op de teller.
Ik wil daar mee zeggen, het kan op het ene moment regenen en 10 km verderop kan het weer droog zijn.

MvGr. Louis

 

Programma 7 april 2019:

A-groep:

Route: Hariksee (100 km)

Wegkapitein: Ger Driessen

Vertrek: 8.00 uur

B-groep:

Route: Overloon (85 km)

Wegkapitein: Ton Manders

Vertrek: 8.30 uur