Ritverslag 4 oktober A+B groep Leudal

7.30 uur! Ga ik wel of ga ik niet? Nog maar eens op buienradar kijken. En ja hoor het ziet er naar uit dat het redelijk droog blijft. En ik ben aangewezen als wegkapitein anders had ik wellicht thuis gebleven. Hup met fiets en al in de auto en naar Sevenum. Ik heb geen zin om na afloop van de rit nog volle bak 11,5 Km tegen de wind in naar huis te moeten fietsen.

We starten met twaalf medefietsers. Wind op de rug heerlijk. Maar dat zal snel veranderen in een straffe wind tegen tot aan de koffiepauze. Het weer is al volop herfstachtig en de eerste goudgele bladeren waaien ons om de oren.  Ook moeten we enige regenspetters doorstaan. De weg is op verschillende plekken besmeurd met modder door de oogstmachines van aardappelen, bieten en mais. Gelukkig wordt er vandaag niet geoogst dus geen tractoren en andere machines op de weg.

Ik hoor van andere fietsers: deze weg heb ik nog nooit gefietst. Frits heeft een mooie route geregeld. Top. Frits en ik fietsen om beurten op kop. Dat blijkt voor mij nog een flinke opgave met deze harde wind. FF doorzetten dus. Na de koffie in Roggel gaat het verder door het mooie Leudal met de wind op de rug. En zelfs de zon prikt heel even door de wolken. We passeren Baarlo dat ook wel het kastelendorp wordt genoemd vanwege zijn 4 kastelen. Gezwind gaat het verder naar Sevenum.

Gelukkig geen incidenten onderweg. Als eenmalig wegkapitein ben ik daar wel gelukkig mee. Ik dank mijn medefietsers voor de discipline, die ik vooraf gevraagd had. TOP.

Kwart over twaalf zijn we na 89 KM terug in Sevenum.

 

Groet Jo Hendriks

Programma zondag 11 oktober 2020:

Gezamenlijke rit van A+B groep: Route: Bakel (85 km), Wegkapitein: Leon van der Hulst, Vertrek: 8.30 uur