Ritverslag 4 september A-groep: Gennep.

Vandaag was het dan zover, mijn allereerste rit als wegkapitein voor de Véloklub! Op de planning stond een rit richting Gennep. Om 8 uur stonden we met 11 man (inclusief Kim, een Italiaanse gastrijder) klaar voor deze rit, een erg mooie opkomst.

We vertrokken noordoostelijk via de buitengebieden van Horst, Lottum en Broekhuizenvorst richting Well om daar via de Maasduinen noordelijk richting Siebengewald te rijden. Via een klein stukje Duitsland kwamen we uiteindelijk net voor 10 uur bij onze pauzeplek in Gennep aan. Daar smaakte de koffie goed en konden we na een tijdje weer uitgerust terug richting Sevenum.

De wind was nog niet zo heel sterk aanwezig maar we hadden deze wel op de kop, dit betekende echter niet dat de snelheid eruit ging! Via Rijkevoort reden we richting Sint-Anthonis en Overloon om net voor Overloon nog een klein ommetje te maken richting Maashees en Geijsteren.

Vandaar uit richting Horst om via Meterik na 110 km in Sevenum bij Trapperie de Werkplats nog een koude versnapering te nemen.

Groeten van wegkapitein Stefan Faust

 

 Ritverslag 4 september B-groep: Kempen (De).

Vanmorgen kwam er een bericht van de wegkapitein Hans dat hij zijn knie had verdraaid. En hij zou de rit doen richting Wessem. Deze zou ik dan overnemen had ik hem beloofd. In Sèrum was het druk bij het startpunt. De A-ploeg vertrok ook om 8.00 uur. Toen die bende weg was, bleven er 5 over voor de B-ploeg. Ze gingen liever richting Kempen (De). Oké dan doen we dat toch. Een mooie tocht over de Duitse binnenwegen.

In Wachtendonk had ik koffie gepland. Bij de 1e plek een hotel fijn achterom gegaan de fietsen weggezet en naar binnen vragen of we 5 koffie konden krijgen.

Helaas was nog niet open. Bij de 2e plek de bakkerij naar binnen dus fiets weg gezet, maar daar verkochten ze alleen broodjes. Dan maar 3x is scheepsrecht. In het centrum bij het Stadscafé kregen we wel koffie. Eerste rondje was van Jac O. die jarig was.

Na de koffie op naar Sèrum. Om 12.00 uur waren we in Sèrum na 86 km.

Wegkapitein Frits.

 

Programma zondag  11 september 2022:

A- groep: Route: Kempen (100 km), Wegkapitein: Peter Hoeijmakers, Vertrek: 8.00 uur

B-groep: Route: Laar/Ospel (85 km), Wegkapitein: Ger Tiesen, Vertrek: 8.00 uur