Ritverslag 5 juni A-groep: Niet Kalkar maar Sonsbeck

Op deze 1-ste Pinksterdag waren de weersvoorspellingen niet zo florissant. Het zou tegen de middag beginnen met regenen en het zou daarna zeker flink gaan doorplenzen. Onze wegkapitein Ger Driessen vreesde het ergste en stond deze morgen een kwartier eerder op om nog gauw een nieuwe kortere route in elkaar te sleutelen van rond de 110 km. Dan zouden we namelijk allen droog thuis kunnen komen. Het werd niet een tocht naar het Duitse Kalkar, maar een kortere route naar het heuvelachtige Sonsbeck.

Toen we op deze vroege ochtend (7.30 uur) in het centrum van Sevenum aankwamen, was het al een drukte van belang. Wat was namelijk het geval, de sponsortocht “RoPa-run” trok vanaf 5.45 uur door de Gemeente Horst aan de Maas en ook door het centrum van Sevenum. Maar liefst 220 teams met elk 8 lopers en de nodige begeleiders doen hieraan mee. Normaal gesproken gaat deze estafette tocht van Rotterdam naar Parijs, maar door de Corona is dit jaar nog gekozen voor een Nederlandse tocht die loopt van vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam. Morgenmiddag komen deze lopers/loopsters (helden/heldinnen), die elk 65 km lopen, aan op de Coolsingel in Rotterdam. Opbrengst van deze tocht is voor het goede doel: de palliatieve zorg! Wij moedigden deze helden op diverse plaatsen van onze fietsroute dan ook vurig aan, hetgeen ook gewaardeerd werd.

Voor de fietstocht van vandaag, waren maar 5 renners op afgekomen. Mini vakanties en wellicht ook de mindere weersverwachtingen waren hier debet aan. Toch fietsten we heerlijk met een lekker temperatuurtje van tegen de 20°C richting Well. In Blitterswijck moesten we nog wel even klunen vanwege een open gebroken weg. Daarna langs vliegveld Weeze naar Wemb. Verder in Duitsland langs het mooie kasteel “Schloss Wissen” richting Kervenheim. Het waren vandaag zéér mooie veldwegen, met aan weerszijden enorm veel graan- en Kartoffel-velden. De Duitsers zullen wel denken, wij gaan ons niet te afhankelijk opstellen vanwege de oorlog in Oekraïne. Dat zouden wij in Nederland ook moeten doen in plaats van onze boeren het land uitpesten. Geef ze de kans om van veeboer geheel of gedeeltelijk over te stappen naar akkerboer of gemengd bedrijf. Doe meer aan selfsupporting van voedsel en andere essentiële zaken!

Inmiddels bereikten we de mooie glooiende heuvels van de regio Sonsbeck. Je kunt hier het aantal beklimmingen zo gek maken als je wilt, maar Ger had gekozen voor een mild klimprogramma, want we moesten immers vóór 12.00 uur terug zijn. In Sonsbeck bij onze favoriete Bäckerei Lensing zouden we koffie gaan drinken, maar vanwege “Pfingsten” was deze gesloten. Gelukkig troffen we iets verder wel Bäckerei Lebart die open was en daar dronken we dan op het terras onze welverdiende Kaffee.

Na deze redelijk korte pauze begonnen we aan de terugreis. Met de wind min of meer in rug, ging dit voortvarend en koersten we door de mooie Duitse plaatsen Issem (bekend van Diebels bier), Hartefeld, Vernum en Straelen. Van Straelen ging het naar Schandelo en in Velden namen we het veer naar Grubbenvorst. Hier viel de groep uit elkaar en ging Huub naar Boekend, Peter H. naar Lottum en bleef Ger achter in Grubbenvorst. Peter Dr. en Sjaak gingen het laatste stuk als duo naar Sevenum, waar we na 108 km en vlak voor 12.00 uur arriveerden.

Toen ik goed en wel thuis was voelde ik de waterdruppels op mijn rug neerkomen, maar dat waren gelukkig de waterdruppels uit onze eigen regendouche. Voor zover ik weet, is er niemand van ons nat geworden en hebben we toch een heerlijke fietstocht gehad onder leiding van Ger. Ger bedankt voor de mooie geïmproviseerde rit naar het mooie Sonsbeck!

Rit naar Kalkar, komt misschien nog ooit.

 

Groetjes Sjaak van Enckevort namens wegkapitein Ger Driessen.

 

Ritverslag 5 juni B-groep

De B-groep had besloten om niet 1-ste Pinksterdag, maar 2-de Pinksterdag te gaan fietsen. Verslag volgt nog!

 

Programma zondag 12 juni 2022:

A- groep: Route: Koningsbosch (125 km), Wegkapitein: Piet Janssen, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route: Gemert (85 km), Wegkapitein: Henk Janssen, Vertrek: 8.00 uur