Ritverslag 6 juli 2014.
Na een zeer enerverende en zenuwslopende nacht, waarbij Nederland uiteindelijk toch Costa Rica uitschakelde, stonden er vanmorgen maar liefst 16 renners aan de start om de route Malpie-Valkenswaard te gaan fietsen. En dat terwijl bijna iedereen na 1.30 uur en sommigen zelfs pas om 2.30 uur naar bed gingen.
Ondergetekende was vandaag de wegkapitein en was met dit aantal wel in zijn nopjes. De rit vandaag ging dus naar het mooie Brabantse natuurgebied de Malpie nabij Valkenswaard. Brabant is na 42 jaar bijna dagelijks bezoek wel zo’n beetje mijn tweede thuishaven geworden en dan weet je er wel de mooie plekjes te vinden. Even na 7.30 uur vertrokken we via de Sevenumse “Bengd” waar Tudy van der Beele al zijn trouwe Jack Russell uitliet, richting America. Het was niet alleen een enerverende nacht geweest maar ook een zeer zwoele nacht. De temperatuur en de luchtvochtigheid waren al zeer hoog. Dat zou dus zweten worden vandaag. Via America fietsten we langs het kanaal naar Griendtsveen en daarna richting Someren-Eind. Hier werden we onverwacht geconfronteerd met de Kennedymars van Someren. We zaten plotseling midden op het parkoers van deze mars en moesten het tempo dus abrupt terugdraaien. Toch moedigden we de wandelaars flink aan om toch maar vooral door te blijven gaan. Bliëve loëpe !
Na deze vertraging moest het tempo flink worden opgeschroefd en dat deden we dus ook. Mede door de goed van pas komende rugwind. Echter plotseling werd er “lek” geroepen en moest Huub Huijs een binnenbandje wisselen, nadat hij over een flinke steen was gereden. Via Sterksel bereikten we Leende waar we over een mooi fietspad dwars door het Leenderbos fietsten. Prachtig! Daarna zetten we koers richting Venbergse molen en het mooie Malpie natuurgebied. Prachtige bossen en heidevelden met de nodige mooie vennen. Na de Malpie reden we langs de Achelse Kluis en via de daarbij gelegen natuurgebieden bereikten we in Leenderstrijp fietscafé De Hospes. Daar waren we trouwens ook wel een beetje aan toe na ruim 80 km fietsen. Heerlijk terrasje. Na de pauze ging het via Soerendonck en Maarheeze weer richting Limburg. Op kop werd er meer gewisseld en dat betekende dat het tempo bij tijd en wijle erg omhoog schoot. Toch kon iedereen goed volgen en om 12.30 uur bereikten we Sevenum. Toch nog even een consumptie en nog even napraten over het voetbal en de verreden fietstocht. Er waren wel de nodige complimenten over de rit van vandaag en dat gaf natuurlijk wel een lekker “Krul”-gevoel!

Ritgegevens:
Ritlengte: 130 km
Gemiddelde: 30,3 km/uur

Houdoe en bedankt!

Groetjes,Sjaak van Enckevort

Programma 13-07-2014.
Route: Berg en Dal (ca.145 km)
Wegkapitein: Pierre Engels
Vertrek: 7.00 uur.