Ritverslagen 22 sep: A: Winnekendonk, B: Leudal

Zondagmorgen om 8:00 uur zijn 10 personen present bij de start van de rit naar Winnekendonk in Duitsland, met een koffiepauze bij Bauerncafé Kellendonkhof.

Het belooft een mooie rit te worden, weinig wind en een stralend blauwe lucht.

Via de Maasdorpen gaan we bij Wanssum de Maas over naar Well. Via het Reindersmeer fietsen we om het Nationale Park de Maasduinen naar de grensovergang bij de Wellse hut. De route gaat verder door Wemb richting Weeze, langs het mooie kasteel “Schloss Wissen”, waar even gestopt werd om enkele mooie foto’s te maken.

Er wordt weer verder gefietst via Kevelaer naar Winnekendonk, waar we pauzeren bij Bauerncafe Kellendonkshof. Hier zijn we vaker langs gefietst maar weinigen wisten dat hier een fantastische locatie was om te pauzeren, met voor Duitse begrippen goede Kaffee en eigen gemaakte Torte. Er was, zoals afgesproken, een tafel gereserveerd voor 10 personen. Je kunt er zowel buiten als binnen genieten van de gastvrijheid die er geboden wordt.

Na de pauze ging het via de dorpen Wetten, Veert, via Walbeck naar Arcen. Bij Arcen waanden we ons even in een andere wereld. Dit kwam doordat in Arcen de Fantasybeurs Elfia gehouden werd. Via Lomm naar het veer Velden-Grubbenvorst. Om 12:20 uur arriveerden we weer in Sevenum. Afgelegd 103 km en een gem. van 29.4 km/h.

Wegkapitein;  Peter Driessen

 

Ritverslag B- groep route “Buggenum – Nunhem” 22 sept. 2019.

Hans Scheres en  Willy Hermkens hebben samen een mooie route Leudal gefietst. Een rit van ca. 83 km.

 

Programma:

Zondag 29-9-2019

A-groep: Route: “Thorn” (100 km), Wegkapitein: Huub Hendriks, Vertrek: 8.00 uur

B-groepRoute: nader te bepalen (85 km), Wegkapitein: nog te bepalen, Vertrek: 8.30 uur