Ritverslag A-groep  “Herkenbosch” 22 juli 2018.

Om 07:30 uur staan we met 13 man aan de start voor route Herkenbosch. Ook vandaag wordt het weer een zomerse dag met 29 °C. Vergeleken wat ons de komende week te wachten staat (34 °C) is dit heel aangenaam.

 

Halverwege Helden en  Roggel krijgt Eugène een lekke band, en dit is dan ook  voor vandaag de laatste. Via Baexem en Grathem steken we de Napoleonweg over om langs het drinkwater spaarbekken De Lange Vlieter te rijden. Op dit moment is WML met een grootscheepse herinrichting van de bekken bezig. Met als doel  om het ingelaten Maaswater nog schoner te maken.

 

Verder gaat het over de sluizen van Heel en Linne met daarop volgend de stuw van Linne. Vóór de kerk in Linne links en rechtdoor het dorp steken we de A73 over naar St Odiliënberg.

Ook de akkers in midden Limburg zijn dringend aan regen toe. Je ziet de verschillen tussen wel en niet beregende akkers. De agrariërs hebben het er druk mee.

 

Na de fietsbrug in Paarlo kregen wat oponthoud door regenhaspels, die tot op de weg kwamen. Een groepje fietsers had zich in een wegwerpregenjasje gestoken en lieten zich door de haspel nat maken. Gelijktijdig maakt een ander er een foto van. Deze foto is het bewijs dat het in Limburg regende.

 

Klokslag 10:00 uur arriveren we op het koffieadres, Golfbaan Herkenbosch. Het is goed vertoeven op het terras in het zonnetje. Wat er onderweg nog niet was bij gekletst kon nu nog gedaan worden.

 

Via Asenray en Boukoul gaat het richting Belfeld. Daar nemen we een smal fietspad langs de Maas dat ons tot aan Steyl leidt. Voor de racefiets niet erg geschikt, maar voor de variatie heel mooi. Als hindernis zitten er twee klaphekjes in en één helling van 16 % met een lengte van 5 meter.

 

Rond 12:15 uur komen we netje in Sevenum aan, om nog even een colaatje te pakken bij de Sevewaeg. Mooie rit, al zeg ik het zelf, met een lengte van 107 km. (iets minder dan 115 km vlgs programma)

 

Bij het wegrijden wordt ik nog aangesproken door een mevrouw op het terras met de vraag of alles goed is gegaan. Zij leest namelijk wekelijks al deze verslagen, waar ze blijkbaar veel plezier aan heeft.

 

Groetjes, Pierre

 

Ritverslag B-groep “In de Buurt” 22 juli 2018.

Vandaag was Henk onze wegkapitein. Verder was er een nieuweling aanwezig
onder de 7 racers, of moeten we zeggen een ouwe rot in het vak.
Iedereen kent hem wel nl. Ger T.
Henk had hier in de buurt overal de leukste weggetjes uitgezocht en die aan
elkaar geknoopt.
Verder had hij ook gezorgd voor een heerlijke koffieplaats “De Morgenstond” in Griendtsveen
waar je een heerlijke grote bak koffie kreeg.
Van daaruit vertrokken we richting Helenaveen over een prachtig
biljartlaken. Een heel nieuw wegdek is er neer gelegd.
In Sèrum aangekomen hadden we precies 80 km op de teller staan.

 

Gr.  Frits

 

 

Programma zondag 29 juli 2018:

A-Groep:

Route: Groesbeek – Kranenburg (120 km)

Wegkapitein: Ger Driessen

Vertrek: 7.30 uur

B-Groep:

Route: ca. 85 km

Vertrek: 8.30 uur.