Ritverslag eerste Nordeiffel tour 2015.

 

Huub, Louis en ikzelf waren blijkbaar de enige die deze toertocht aandurfden.

Of was het toch de afstand naar de startplek wat die anderen weerhielden om hier aan mee te doen? Wellicht het laatste. De tocht is uitgezet in drie lussen: 80, 60 en 58 kilometer zijn de afstanden.

We starten met de route 80 km om daarna te kijken hoe de benen zijn en welke lus we dan nog nemen. Zo ver zou het niet komen. Het is prachtig zonnig weer met enkel wolken, het zal de hele dag zo blijven, heerlijk fietsweer met 15 graden.

In de Eiffel fiets je door een prachtige groene natuur. Bossen weiden vol bloemen en kabbelende beekjes zijn een genot voor het oog.

Weldra na de start komt de eerste reeds stevige klim.

Zonder op bedrijfstemperatuur te zijn wordt deze toch genomen.

De meeste heuvels hier hebben een mooi gelijk stijgingspercentage.

Echter zijn er ook enkele klimmen van het Redoute niveau, met stijgingen die mij deden denken aan Gran Canaria. Alleen had ik nu een groter verzet.

Alles is echter goed te doen.

Tegen het einde van de eerste route was de bewijzering niet helemaal correct zodat we met een hele meute overnieuw begonnen aan de route van 80 Km zonder dat we dat direct bemerkten.

Gevraagd aan enkele suppoosten bleek ons vermoeden juist maar konden we middels een tussenroute oversteken naar de route van 60 km.

Al met al een prachtige dag, natuurlijk mede door het mooie weer.

Ik vind het een aanrader voor de club omdat de meeste hellingen hier mooi geleidelijk en veel langer zijn dan in b.v. Zuid Limburg.

 

Lengte: 135 Km.

Gemiddelde snelheid: 25 km/uur

Hoogtemeters: ca. 2200 m.

Groet Jo Hendriks