Ritverslag “Mijl op Zeven” 22 oktober 2017.

De rit van vandaag zou geleid worden door Peter Driessen, echter vlak voor 8.00 uur kregen we op zondagochtend een appje van hem dat hij ziek was. Hij vond het wel heel erg, maar het was niet anders. Beterschap Peter!

Oei wat nu? Het weer was deze morgen niet al te best en het had ’s nachts ook nog eens flink geregend. Wel had ik afgelopen vrijdag met Peter de route al verkend en opgeslagen in mijn Garmin-GPS. Ik kon de route dus ook met de aanwezige liefhebbers gaan fietsen. Zo gedacht, zo gedaan! Echter om 9.00 uur stonden er maar 2 renners aan de start: Jan Engels en ik dus. Het wegdek was wel nat, maar het was toch (nog) droog. Er stond wel een flinke zuidwesten wind (storm). Toch besloten Jan en ik om toch maar van start te gaan. Op bepaalde punten zou ik de route wat inkorten, zodat we op ongeveer 70 km zouden uitkomen.

Ondanks het minder mooie weer, maakten we er toch een mooie fietstocht in duurtempo van. Wèl moesten we tot de koffieplaats geregeld flink tegen de wind in beuken. Via Kronenberg, Helenaveen, en Neerkant fietsten we over een zeer mooi fietspad door de Dennendijkse Bossen. Leuke vondst van Peter! Hier zijn we nog niet vaak geweest, dacht ik bij mezelf. Via een omweggetje naar Heusden en dan op naar de koffie in het “Buitencentrum De Pelen” in Ospeldijk. Daar was het al best druk. Niet zozeer van fietsers maar wel van wandelaars. We lieten ons de 2 kopjes koffie goed smaken en maakten ons op voor de gemakkelijke terugtocht naar Sevenum. Met de wind vol in de rug vlogen we van Ospeldijk via Meyel en Grashoek huiswaarts.

Nadat ik van Jan afscheid had genomen, kwam het spannendste gedeelte van de rit nog voor mij. Bij het afdraaien naar mijn oprit, schoof mijn voorwiel helemaal weg en moest ik alle zeilen bijzetten om niet te vallen, hetgeen gelukkig ook nog juist lukte. Wat was er aan de hand? Een lekke voorband! Shit happens! Gelukkig toch nog goed afgelopen!

 

Jan bedankt voor de gezellige “kletsrit”.

Hopelijk volgende week beter weer en wat meer animo!

 

Groetjes Sjaak van Enckevort

 

Feestmiddag 21-10-2017

De feestmiddag van dit jaar, een golfclinic bij Golfclub De Berckt in Baarlo, was zeer geslaagd.

Alles was tot in de puntjes geregeld door de organisatie! Bedankt hiervoor!

Een verslagje volgt nog van de organisatie Henk Janssen en Eugène van Bavel.

Programma 29-10-2017

Route: “Seizoen slotrit” (75 km)

Wegkapitein: Sjaak van Enckevort

Vertrek: 9.00 uur

Na afloop Koffie/Thee + Vlaai bij de Sevewaeg!

 

Programma ná 29-10-2017

Bij goed weer wordt er op zondag en woensdag gewoon door gefietst.

Route (ca. 80 km) en wegkapitein ter plaatse bepalen.

Vertrek zondag: 9.00 uur

Vertrek woensdag: 13.00 uur