Ritverslag 20 aug naar Nieukerk 120 km.

Ondanks de zomervakantie staan 9 Velo leden en 1 gastrijder, Bart Janssen uit Sevenum, klaar om naar Nieukerk te fietsen. Het is 12 gr. en menigeen heeft weer de armwarmers aan.

De weg gaat eerst voor velen over de bekende wegen richting de hei in Venlo. Vandaar gaan we richting de Krickenbecken meren, welke hun oorsprong vinden in de 16e eeuw door de turfwinning.

Nog even in Hinsbeck een klimmetje mee pikken. Vandaar gaan we richting het stroomgebied van het riviertje de Niers. Het is een route met veel keren en draaien, met dit maal veel goed begaanbare wegen. Dit is in Duitsland weleens minder.

We fietsen achter Nieukerken om en via Pont naar Straelen, waar we onze Koffiepauze houden. De armwarmers kunnen uit en het zonnetje komt af en toe door de wolken. Wel was de wind inmiddels duidelijk aanwezig.

Sommigen vroegen zich af, of we wel aan de 120 km. zouden komen. Maar ik kon ze gerust stellen, dat ik daar wel voor zou zorgen. Vlak voor we richting Jagersrust gaan pikken we weer een klein klimmetje mee. Alwin laat zich horen en zegt dit is weer een echte Driessen streek.

Sjaak O. gaat het deze keer wel goed af. Sjaak heeft hier vorig jaar gigantische kramp gehad in zijn benen.  Deze keer rijden we niet via Schandelo naar Velden maar nemen we voor de afwisseling een andere weg. Vanuit Velden door het maasveld richting Venlo en komen we nog langs het Kapelletje van Genooi. In Venlo de spoorbrug over en via Klein Echtenraay langs het Floriade terrein en de Greenport Highway naar Sevenum. Aankomst 12:15 uur, afgelegd 118 km. Gemiddelde snelheid 29 kmh en geen lekke banden.

 

a.s zondag 20 aug.

Vertrek om 7:30 uur

route Koningsbosch-Montfort 125 km. weg kapitein Piet Janssen.