Ritverslag Straelen, 14 oktober 2018

Op alle fronten was het baden in luxe deze morgen. Midden oktober en nog steeds zomerse temperaturen, een opkomst van 15 renners waaronder meerdere B-rijders en twee personen die het wegkapiteinschap op zich konden nemen.

Louis nam het initiatief om ons voor te gaan naar Straelen vandaag. Als renner weet je dan zeker dat we koersen over allerlei wegen die je niet direct bekend voorkomen. Al snel rolden we Duitsland binnen, waar het nog angstvallig stil was. Enkele klimmetjes werden genomen waarbij iedereen goed mee kon, er ontstond een waar overwinningsgevoel. Op zijn Hollands: WE (de voetballers) hadden Duitsland met 3-0 verslagen. Deze euforie werd snel getemperd toen een auto, de binnenbocht nemend, ons bijna de berm indrukte. Louis koerste via Kaldenkirchen snel terug naar ons eigen vaderland en hield halt in Hout-Blerick voor de koffie-break. Het café met bijbehorende terras waren helaas nog gesloten, waarop menig alternatief werd geopperd. Dus de fiets op en weer verder, waarna we uiteindelijk (diverse mogelijkheden/gelegenheden waren ondertussen genegeerd) in Koningslust neerstreken. De waard keek enorm verbaasd, maar in korte tijd serveerde hij de gewenste koffie. Naast ons: Tirolerhosen en grote potten bier, waarna Jan een eerste inzicht gaf in de eindejaarsactiviteit met mini-glaasjes. Omdat het al tegen half twaalf liep, verkoos een enkeling voor de rechtstreekse lijn huiswaarts, maar de wegkapitein toverde nog een uurtje koers uit de hoge hoed. Ondertussen was de wind aangewakkerd van een uitermate vriendelijk zuchtje tot een meer dan forse bries, wind in wel te verstaan. Andere mannen werden naar de kop van het pelotonnetje gedirigeerd om de laatste loodjes te overwinnen. Om klokslag 12:30 uur kwamen we aan bij onze stamtafel, waarbij de herfstbladeren ons om de oren vlogen. Na de verrassende tocht van 97km met een zomers gemiddelde en een respectabel aantal hoogtemeters, werd nogmaals het voetbal geëvalueerd, voorzichtig gedroomd over toekomstige fietsweken en toen toog iedereen toch maar naar huis.

Gr Jan

Slotactiviteit:

Zaterdag 27 oktober: opgave uiterlijk t/m deze week.

Iedereen gaat op eigen gelegenheid naar Graanbranderij de IJsvogel, Schans 20a, Arcen. 15:00 uur: ontvangst met koffie met Limburgse vlaai, rondleiding met een proefbankje, hapje en miniflesje.

Programma 21 oktober 2018:

Gezamenlijk naar Mijl op Zeven, 80km, wegkapitein Peter Driessen, vertrek om 09:00 uur.