Ritverslag route “Aarle Rixtel – Wilhelminakanaal – Mierlo” A- groep 5-5-2019.

Om half acht vertrok ik met een met 3 graden en een frisse stevige noord westen wind naar Sevenum. Door de wind was de gevoelstemperatuur nog enkele graden lager. Toch konden we om 8 uur met 9 mensen vertrekken voor de rit van 100km. Het programma moest aangepast worden, omdat ik de volgende week niet aanwezig ben. Volgens het programma ging de rit naar het noorden, maar omdat we de vorige week ook al die kant op zijn gegaan, heb ik gekozen voor een rit naar het westen. Van America langs het spoor naar Deurne. Daarna langs de recreatieplas Berkendonk naar Aarle-Rixtel. Ondertussen waren we al enkele fietsgroepen tegen gekomen, maar Sjaak dacht dat er nog zeker 6 zullen volgen. In Aarle-Rixtel fietste we naar het Wilhelmina kanaal naar Nederwetten. Voorbij Nederwetten moesten we over een kasseien strook van 3 km. Toen we in Nuenen aankwamen, begon de lucht te betrekken en dreigde het te gaan regenen en dat gebeurde ook toen we bij de pauze plaats in Mierlo aankwamen. Bij café De Koffer konden de fietsen droog op het terrasje staan en wij naar binnen, want het was koud. Na een paar stevige kopjes koffie weer de fiets op want het was droog en er kwam weer een nieuwe bui opzetten. Met de wind van achteren ging het met een flink tempo naar Sevenum. Alles verliep heel vlotjes en zonder problemen en in totaal ongeveer 12 fiets groepen tegen gekomen. Om 12 uur kwamen we aan in Sevenum en hebben we nog afscheid genomen van de Calpe mannen. Deze vertrekken morgen naar Spanje en het ziet er naar uit dat ze daar kunnen genieten van een weekje 25 graden fietsweer. Heel veel plezier met elkaar.

Ritgegevens: ritlengte 99,9 km, gemiddelde snelheid 29,2km.

De wegkapitein Ger Driessen

Molen in Mierlo.

Ritverslag route “Beugen” B- groep 5-5-19.

Onverwachts ( door de app toch nog zoveel personen ) waren we toch met 8 fietsers, waarvan 2 gastrijders Joop Driessen en Jan Verrijth.

We hadden geluk dat we eerst tegen de wind in mochten boksen op weg naar Beugen.

Op de heenweg geen enkel buitje gehad. In Beugen na 43 km twee grote bakken koffie gehad.

Daarna ging het verder binnendoor richting Wanroy. Ger en ik zaten voorop en toen ging het bijna fout.

Aangezien ik de wegkapitein was, gaf ik aan waar we naartoe moesten.

“Dadelijk met het fietspad mee naar rechts”, riep ik. Het fietspad ging eerst naar links en dan in de bocht naar rechts.

Maar Ger had verstaan naar rechts en daar was een weggetje. Dus Ger kwam naar rechts en ging naar links.

Boemmmmmm we lieten ons allebei niet zo maar aan de kant zetten, dus gelukkig geen valpartij. Een beetje geluk en gewoon verder met het kopwerk.

Via de bossen van Sint Anthonis richting Serum met helaas toch nog een bui, die met ons mee ging richting Serum.

Toch was iedereen weer blij dat ze weer een ronde gemaakt hadden, ook de gastrijders.

 

 

Groeten Frits Hendrikx.

 

 

Programma:

Zondag 12 mei 2019:

A-groep:

Route: “Neeritter” (105 km)

Wegkapitein: Pierre Engels

Vertrek: 8.00 uur

B-groep:

Route: Kempen (85 km)

Wegkapitein: Frits Hendrikx

Vertrek: 8.30 uur