Negen mannen met in totaal 514 jaar levenservaring stonden aan de start voor een rondje te fietsen op een dag die volgens de weermannen het mooiste weer van dit prille jaar zou geven. Wel, ze hadden gelijk die weermannen. In de korte broek en met shirts met de korte mouwen vertrokken de negen fietsers om een rondje te gaan fietsen met een koffiepauze in Straelen. Het weer was mooi, de weg was prachtig en in een voor deze groep bekend tempo zaten we tegen 10:30 uur in een stralend zonnetje op een terras in Straelen. Het terras was prima, aan de zon mankeerde ook niets maar de koffie!!! Dat duurde zoooooo lang. Uiteindelijk hebben we hier welgeteld 50 minuten gezeten. Voor diegeen die kinderen van school moesten afhalen veel te lang. Zijn er dan vutters met zulke jonge kinderen of zijn dat opa verplichtingen? In dit geval geen vutter en geen opa maar gewoon een jong? Véloklublid. Die zijn er ook nog.

Van wege de lange koffiepauze werd besloten de kortste route naar Sevenum te nemen. Het veer in Lottum lag min of meer klaar. Klein probleem was dat er ook enkele vrachtauto’s het veer op kwamen rijden wat bij de renners die voorraan stonden natte voeten opleverde. Alles bij elkaar toch weer een gezellige rit van 69.65 kilometer.

Volgende week!
De route is nog niet bekend maar om reden dat het ’s morgens niet meer zo koud is wordt er vertrokken om 8:30 uur. Afstanden en tempo blijven gelijk.

Stan