Route Altenahr

In het voorjaar heeft Ger Driessen in de mooie Eifel regio rondom Altenahr een fietsroute in elkaar geknutseld van ca. 158 km en ca. 2800 hoogtemeters. Vandaag zouden we met 5 personen deze route gaan fietsen en ervaren of dit goed gelukt was. Hoe dit verlopen is lees je in dit verslag.

Degenen die vandaag om 8.00 uur in het mooie Altenahr aan de start stonden, wilden nog wat extra klimkilometers aan hun trainingsreportoire toevoegen. Over 2 weken gaan namelijk 4 van de 5 voor de Véloklub fietsweek naar Frankrijk om daar onder andere 2x de Mont Ventoux te beklimmen. Ger gaat een week later in Frankrijk een superzware fietsweek tegemoet, waarin hij 3 tochten gaat fietsen waaronder de superzware klassieker de Marmotte.

Zoals altijd had Ger alles zeer goed voorbereid. Echter zijn GPS-Garmin vertoonde wat tekenen van Alzheimer. Bij het oproepen van de route kwam zijn GPS in geheugenproblemen. Gelukkig had Peter Driessen ook de route in zijn GPS staan en konden we toch starten. Het was heel aardig weer (ca. 13°C) maar het was nog wel bewolkt. Dus wat extra bovenkleding was toch wel gewenst! Warm kregen we het vanzelf wel, want er kwamen al meteen pittige beklimmingen. Het was zéér rustig op de wegen en we genoten van de mooie uitzichten. In de Eifel zie je nog prachtige weidevelden met nog vele soorten bloemen erin. Na ruim 50 km bereikten we de mooie plaats Adenau waar Ger bij de plaatselijke Bäckerei de koffie had gepland. Natuurlijk werd daar nog een stuk taart aan toegevoegd, want we zouden nog veel calorieën moeten verbranden. Sjaak heeft in die Bäckerei nog een volkoren mik van 8 ons “gebakken”, want hij kwam de beklimmingen nog niet echt vlot omhoog. Dit kwam natuurlijk ook nog omdat hij 2 weken vakantie in de benen had zitten.

Na deze pauze ging het richting Nürburgring. Hier kwamen we enigszins in het gedrang van het mega rockfestival RAR (Rock am Ring). Dit festival trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers. We hebben heel wat bierkratten en BBQ’s voorbij zien komen. Het weer werd steeds beter en inmiddels was het zonnetje al lekker beginnen te schijnen. In het zeer fraaie centrum van Mayen had Ger de lunch gepland en weer bij een Bäckerei. Prachtig buiten op het marktplein in het zonnetje. De look-a-like van Frau Antje kwam ons bedienen. Het “sonderangebot” van 2 käse brötchen werd door Ger rücksichtslos van de hand gewezen. Hij wilde een paar andere brötchen. Toch schrok hij achteraf van de rekening, want die was wel veel hoger dan het sonderangebot. Opeens zei iemand: Wie hebben we daar dan? Het echtpaar Jan en Truus Verrijth uit Sevenum kwam hand in hand naar ons toe wandelen. Zij hadden namelijk een tussenstop in Mayen en waren onderweg naar een weekendje Cochem om daar hun 38-ste trouwdag te vieren. Ook ontvluchtten ze zodoende een beetje de Sevenumse kermis. Na wat heen en weer kletsen vertrokken we weer voor de laatste 60 km. Er komt nog wat leuks voor jullie grijnsde Ger al. En jawel hoor, in de buurt van Ramersbach werden we met een zeer lange en pittige beklimming geconfronteerd. Stijgingspercentage richting 18%. Iedereen kraakte, maar opeens kraakte ook de voorband van Peter uit zijn voegen. Acuut was de band leeg! Jo assisteerde Peter en Sjaak kon de koplopers Ger en Piet waarschuwen wat er gebeurd was.

Na dit euvel en de zware beklimmingen kwamen we in een wat vlakker terrein en daar waren de meesten toch wel blij om. De krachten begonnen weg te vloeien. De laatste min of meer vlakke 15 km nestelde Ger zich op kop en sleurde de overige 4 in zijn slipstream mee naar Altenahr, waar we op een plaatselijk terras nog een grote tas koffie dronken en de zeer mooie rit evalueerden. Conclusie was dat de Altenahr 2012 rit meer dan geslaagd was en wellicht vindt er nog een vervolgeditie plaats in 2013. Ger bedankt voor deze supermooie rit.
Tevens bedanken we de chauffeurs Ger en Jo.

Groetjes, Ger Driessen, Peter Driessen, Piet Janssen, Jo Hendriks & Sjaak van Enckevort.