Het gezegde “een goede voorbereiding is het halve werk” is voor de rit van vandaag van toepassing. Op de woensdag voorafgaand heb ik samen met Tiny de rit gefietst. In Linne aan de Maas hebben we de boterham gegeten in een heerlijk zonnetje. Bij “De Heere van Heel” een terrasje gepikt met koffie en vlaai. En dat midden in de week als alle anderen aan het werk zijn. Na deze voorbereiding wist ik dat dit op zondag 1 april ook zou lukken.

Nu is het dan zover, de eerste rit die om 08:00 uur begint en met 13 leden aan de start. Op de thermometer staat “nul” graden aangeven. Dus we zijn allemaal goed aangekleed. Peter D. zelfs met bivakmuts. Het moet niet gekker worden. We gaan geen schaatstocht rijden. We rijden de zon tegemoet. Langs de Maas tot Kessel, met het veerpont oversteken (de kabelbaan is nog niet in bedrijf) naar Beesel. Na Rijkel krijgen we de eerste fietsbrug over de A73. Toch nog een paar honderd meter onverhard achter langs Swalmen naar Boekel. Na Melick nemen we de tweede fietsbrug, deze gaat over de Swalm. De zon blijft ons toelachen. Links en rechts al een enkele boom met bloesem en ook de blaadjes zie ik voorzichtig te voorschijn komen. Heerlijk om zo door het Midden-Limburgse landschap de fietsen. In Linne bij “de Harmonie” zijn we welkom voor de koffie. Verder naar de derde fietsbrug en wel over de stuw van Linne.

Het laatste stuk gaat ook zonder lek te rijden via Grathem en het Leudal. Zo komen we met 105 km om 12:15 uur terug in Sevenum.
Jongens, al zeg ik het zelf, het was een mooie rit.

Programma
Zondag, 8 april (Pasen)
Rondje Hariksee, 100 km, 08:00 uur, wegkapitein Thei.

Groet,
Pierre