Na de prachtige fietsweek in het zeer bergachtige Zuid-Frankrijk werd er vandaag weer tot de orde van de Nederlandse fietsdag over gegaan en dat is voornamelijk vlak fietsen met veel wind.
Er stonden vanmorgen maar 9 renners aan de start om de route Valkenswaard-Malpi te fietsen. Dit heeft natuurlijk te maken met de inmiddels aangebroken vakantieperiode.

Met de wind vol op kop ging het richting het Brabantse land. Onderweg pikten we Henk Hermans nog op die al lek had gereden, toen hij naar Sevenum fietste. Hij fietste op goed geluk richting Brabant, in de hoop dat hij ons zou vinden en dat gebeurde dan ook. Dit is nog eens geluk bij een ongeluk! We waren toen dus met z’n tienen. Er werd nog redelijk rustig gefietst want de Frankrijk fietsweek had toch genoeg krachten gekost.

Huub Huijs en Henk Janssen hadden vooraf besloten om niet de volledige rit mee te fietsen, maar vanaf Sterksel/Maarheeze al de terugweg in te zetten. Helaas zouden ze het mooiste gedeelte van de route missen. De overige 8 fietsten wel de rit uit en moesten hard werken om bij de koffieplaats, fietscafé de Hospes in Leenderstrijp, te komen. De tocht was toen al via zeer mooie natuurgebieden verlopen. Eerst via het Leenderbos, daarna langs de Venbergse molen, het prachtige natuurgebied dat de Malpi heet en natuurlijk ook via de bos- en heide-gebieden rondom de Achelse kluis.

Na ruim 80 km bereikten we het zojuist geopende terras in Leenderstrijp. De temperatuur was inmiddels al boven de 20°C en dus werd er in een relaxte sfeer koffie op het terras genuttigd.
Na de pauze werd er koers gezet richting Soerendonck en Maarheeze. De wind zat ons vanaf nu in de rug en het tempo werd opgevoerd tot af en toe tegen de 40 km/uur aan. Hierdoor moest toch iedereen goed positie kiezen en geconcentreerd blijven fietsen. Na Maarheeze kwamen we weer in onze vertrouwde Peelregio. Dat er in Brabant zeer veel gefietst wordt, bleek ook wel deze morgen. We zijn wel meer dan 10 collega-fietsgroepen tegengekomen die net als wij ook elke zondagmorgen hun ritje maken.

De rit verliep verder probleemloos en om ca. 12.30 uur bereikten we het terras van de Sevewaeg om er nog een consumptie te nuttigen. Getuige de reacties van de groep was het toch een mooie rit geweeest. Met dank hiervoor!

Statistieken:
Ritlengte: 132 km.
Gemiddelde: 29,7 km/uur

Voor de vakantiegangers onder ons: Een heel fijne vakantie gewenst.

Groetjes,
Sjaak van Enckevort.

Programma
Zondag 8 juli 2012
Route St. Anthonis (115 km)
Wegkapitein: Pierre Engels
Vertrek: 7.30 uur

Zondag 15-07-2012 en 22-07-2012
Deze ritten worden hoogst waarschijnlijk omgewisseld.
Dus eerst 15-07-2012 route Vlodrop/Brüggen (o.l.v. Ger Driessen) en 22-07-2012 de route: “De hel van de Velòklub” over 200 km (o.l.v. Piet Janssen).
Definitieve beslissing van deze omwisseling volgt volgende week. Blijf de berichten volgen!