Route België

Vandaag stond de route België op het programma. Jan Steegs was natuurlijk wegkapitein en hij had dit weer zeer goed voorbereid. Jan had weer de nodige wijzigingen doorgevoerd op “zijn” België route. Er stonden om 7.00 uur op deze frisse morgen (11°C) 9 renners klaar om aan deze mooie tocht te beginnen. Jan, die inmiddels weer een nieuw voorwiel had in verband met het akkefietje met die hond, enkele weken geleden, was in opperbeste stemming en paraatheid. Hij had er, net als de rest, heel veel zin in.

Via mooie wegen door de Peel fietsten we naar het Brabants Maarheeze. Van Maarheeze ging het naar Soerendonck waar Jan een heel mooi fietspad door het bos had gevonden. Het was nog vroeg, dus geen kip op de weg. Dat was dus flink doorknallen. Na dit mooie Brabantse bosgebied gingen we de Belgische grens over. Dat is ook goed te merken, want de ene na de andere Belgische fietsgroep kwamen we daar tegen. In België wordt heel veel gefietst zeker na die eclatante overwinning gisteren van Philip Gilbert in de Ronde van Frankrijk. Alles verliep vlekkeloos. Jan kent de Belgische wegen hier op zijn duimpje en dit betekende dat we om ca. 10.00 uur in Reppel bij hotel restaurant De Watermolen op het terras aan de koffie zaten. Heerlijk zittend in het zonnetje. Genieten dus!

Na een redelijk lange pauze gingen we weer richting Nederland. De temperatuur was inmiddels al zeer aangenaam. Via Neeritter en Hunsel fietsten we richting Grathem. De wind zat ondertussen gunstig. Merendeels lekker van achteren. De snelheid ging daardoor ongemerkt flink omhoog, maar iedereen kon goed mee. Gelukkig hadden we vandaag op deze lange rit, geen noemenswaardige incidenten (geen lek) en bereikten we vlak voor 13.00 uur Sevenum. Jan was vlak voor Panningen al naar huis afgedraaid, nadat iedereen hem voor de mooie rit bedankt had. Het was dus een super mooie rit met toch ook wel lekker fietsweer. Nogmaals Jan, bedankt!

Statistieken:
Ritlengte: 155 km (30,3 km/uur)

Groetjes Sjaak van Enckevort.