Route: “Mijl Op Zeven”

Om 7 uur kijk ik uit mijn raam en constateer dat het niet regent. Ik raadpleeg de buienradar en mijn besluit staat vast. Ik ga. Ook al omdat mijn broerlief vandaag wegkapitein is en ik hem niet alleen wil laten fietsen. Om half acht starten we met 20 graden en droog weer. In totaal 11 renners.

We komen door mijn geboortedorp Boekend waar we langs de “Baomeskoel” rijden. Dit is een watergat waar ik in mijn kindertijd ging vissen. Leuk om nog eens te zien. Verder gaat het via het waterrijke Dubbroek en het landelijke Rinkesfort richting Baarlo vanwaar we langs de mooie groene maasoever richting Haelen karren. Net voor Kessel graast in een laagte bij de Maas in alle rust een kudde paarden. Inmiddels dreigen de wolken met regen. Net voor Meijel komt er rijkelijk hemelwater naar beneden. Hierdoor wordt de pauze van Mijl Op Zeven in Ospeldijk verlegd naar de STOEP in Meijel.

Na de heerlijke koffie op het terras splitst de groep zich. Drie renners besluiten i.v.m. de regen de kortste route naar huis te nemen. De rest stort zich in de bui en trappen verwoedt verder door het schone natuurgebied De Peel. Langzaam wordt het weer droog en af en toe piept de zon er zelfs door. Na drie lekke banden (van mij en mijn broer) komen we later dan gepland op het terras in Sevenum. Na de evaluatie van de rit vertrekt ieder tevreden en voldaan huiswaarts. Mooie rit, exact 100 km. Goed gedaan broertje.

Groet Jo Hendriks