Route Mookerheide

Om half 8 vertrokken we met 13 coureurs richting het noorden. We hadden zuid/westenwind, dus was het goed te doen: wind in de rug. De jonkies onder ons en de veteranen met goede benen hadden vandaag pech, er was nl. een veteraan met minder goede benen weg-kapitein gemaakt. Dus zo onderhielden we een ander tempo als normaal.

De route langs de Maas met de maasheggen als windbreker, viel dan ook reuze mee. Bij de Plasmolen mochten we een paar heuveltjes nemen en bij Breedeweg ging het dan weer af en toe fijn naar beneden. In Ottersum werd na 75 km bij ’t Ottertje op het terras koffie gedronken. Daarna ging het peleton in een gezapig tempo terug naar Sevenum. Makkers die beloofd hadden: ik ben om 12 uur thuis, kwamen een paar minuten tekort. Het zij hun vergeven!

Als je dan in Sevenum aankomt, denk je toch weer aan ezels. Zo heb ik eens gehoord dat een ezel een rustige traagheid heeft en iemands energie tot kalmte kan brengen. Veel profwielrenners hebben nl. een ezel. Geen plek voor een ezel? Dan helpt misschien het drinken van ezelinnenmelk.

De tocht van 120 km zat erop; niet moe maar wel voldaan, nagenietend op het terras in Serum hoorde ik dat die zogenaamd goeie coureurs ’s middags nog wat gingen fietsen en dan iets harder!!

Thei