Veertien coureurs hadden zich vanmorgen gemeld voor een rondje door het Schwalmtal. Die dachten wellicht wat zo’n jonge zeventiger kan, daar ga ik ook voor. Het was een handgemaakte route, dus geen lege batterijen of beslagen ruiten van zo’n wijsneus apparaat. Met een zon die volwassen scheen en praktisch geen wind was het een geweldig fietsweer.

Via de nieuwe fietspaden in het centrum van Venlo hadden we al snel de grens te pakken. Daarna kwamen we al vlug in heuvelachtig gebied en dan zijn er verschillende makkers die de kaars aan twee kanten laten branden. Op de terugweg heb ik die niet meer gehoord of gezien. Na die bergjes was het goed toeven op het terras bij de Hariksee en lieten we ons de koffie goed smaken. De terugweg verliep voorspoedig. We weten intussen hoe de hazen lopen en er waren wel een paar kopmannen die het laken naar zich toe wilde trekken. Zo waren we op tijd terug in Sevenum. ’s Middags konden we op TV zien hoe een “ …eel goe… “ met grote snelheid over de kasseien fietste.

De wegkapitein Thei.

Programma
Zondag 15 april is de Budelse Huub wegkapitein. Piet laat verstek gaan maar zal later in het seizoen nog zeker een aantal keren terug keren. Start is om 08.00 uur voor ongeveer 100 km.