Ritverslag zondag 09-10

Opgestaan en na in de thermometerhut gekeken te hebben, bleek het vandaag een ander zondags weertje te zijn dan de afgelopen zonnige zondagen. 5 °C en mistig, een verschrikkelijke kater van nog maar een paar uur daarvoor rijkelijk gedronken gerstenat, toch maar op de fiets gesprongen. Vandaag had ik de taak als wegkapitein, dus werd ik geacht aanwezig te zijn!

In Sevenum aangekomen stonden er 10 renners ondanks de mist en kou toch aan de start. Om goed warm te blijven werd het tempo er goed ingehouden.
Over Lottum, Blitterswijk en Geijsteren langs de Maas, reden we richting Smakt en Overloon. Hierna ging het volgens Ger en Piet nog niet hard genoeg en werd er tegen Thei zijn wil in nog wat gas gegeven. Tot aan de pauzeplaats kwam het niet meer onder de 35 km/uur.

Milheeze was deze keer aan de beurt voor de welbekende tas koffie, die iedereen zich goed liet smaken. Na een dik half uur pauze werd er besloten om weer verder te gaan. In Deurne sloeg het lang verwachte noodlot toe: lek, maar deze was snel gerepareerd en er werd weer koers gezet richting IJsselsteijn, America en eindstation Sevenum, alwaar iedereen naar tevredenheid afscheid van elkaar nam.

Statistieken: ritlengte 88 km, gemiddelde snelheid 30,9 km/uur

Groetjes, wegkapitein Alwin