Route St. Anthonis

Na de goede opkomst van de Oranjetocht verwachte ik maar enkele velo mannen aan de start voor de rit naar St Anthonis. De opkomst was echter geweldig. 10 mensen van groep ‘1’ en 2 van groep ‘2’ vertrokken samen van uit het winderige maar zonnige Sérum richting het Noorden.

Via Meterik, Oirlo, Gijsteren naar Maashees. Vanhier uit over de nieuwe fietspaden met wel 15 paaltjes langs de maas naar Boxmeer, achter langs het oude ziekenhuis naar Beugen. Daarna met hoge snelheid in westelijke richting met de onder tussen aantrekkende wind in de rug naar Wanroy. Om aan de voorgeschreven 100 km te komen ben ik maar een andere pauzeplaats gaan zoeken dan St Anthonis. Na wat rond te neuzen in Wanroy heb ik een Pannenkoekhuis gevonden met een terras op het zuiden die voor ons de zaak s’ morgens extra geopend hadden. De uitbater stond ons al op te wachten en de heerlijke koffie stond in een mum van tijd voor onze neuzen. Een geweldige locatie, uit de wind en in het zonnetje.

Na de koffie ging de rit verder via Boswachterij St. Anthonis naar de Vredepeel waar het waaier rijden beoefend werd maar niet altijd even goed lukte. Daarna via Griendsveen en Helenaveen naar Sérum, waar we klokslag 12.00 uur aankwamen en precies 100km op de teller hadden staan met een gemiddelde van 29.5 km. Geen lekken banden en een goede verlopen rit.

De wegkapitein,
Ger Driessen