Rittenverslag zondag 1 mei 2016

Afgelopen donderdag was het zo ver, de nieuwe wielerkleding kon uitgereikt worden aan de leden. En dus stonden we vanochtend om 08:00 uur paraat in het nieuwe tenue om een rit richting Linne te maken. En ik mag zeggen, met een aantal van 20 man een grote opkomst.
Het is even wennen om van de kleuren rood zwart wit naar Lime groen met zwart over te stappen. Schitterend fris groen, heel mooi.

Voor vertrek nog even een paar belangrijke zaken van de rit onder de aandacht brengen, zoals twee kleine stroken onverhard en dat de koffie op 64 km staat te wachten.

Via het Goenje rijden we in Maasbree tegen een wegversperring aan. Dit kunnen we, met tip van John, vloeiend omzeilen door via het erf van een kweker weer op de route te komen. Ter hoogte van Heythuysen pikken we nog een gastrijder op (broer van Ger en Peter). Toen hadden we dus een heel nest Driessens bij ons.

Ter hoogte van de stuw in Linne krijgt Alwin ene lekke tube. Bandje wisselen is geen probleem, maar oppompen is van een andere orde. Mijn pompje moest er nog aan te pas komen om er voldoende druk in te krijgen.

Uiteindelijk arriveren we om 10:30 uur bij de golfbaan in Herkenbosch. De temperatuur is nog te laag om buiten te zitten. Binnen is het heerlijk warm en met een uitzicht over de golfbaan kan deze plek gerust een vijfsterren status krijgen. Als Eugene erbij was geweest, had het zomaar kunnen gebeuren dat hij ons een “hole in one” had voorgedaan. Helaas, een kans gemist.

De terugtocht gaat via Asenray en Boukoul binnendoor naar Swalmen. Jan gaf mij te kennen dat hij ons op video wil zetten met zijn smartphone. Wij stoppen even en laten hem vooruit rijden. Deze eerste rit in nieuw tenue moet gefilmd worden. Ook bij het veer Beesel Kessel maakt hij nog een paar foto’s.

Uiteindelijk is het half een als we Sevenum binnenrijden met 105 km en een gemiddelde van 27,6 km/h op de teller. Op het terras bij de Sevewaeg wordt nog wat nagebabbeld. Al met al een mooie rit die voor de hele groep goed was te volgen en zoals gezegd met een schitterende koffieplek.

Zondag 8 mei; Route Brabantse kluis, 105 km, 08:00 uur, wegkapitein; Peter Driessen.

Groetjes, Pierre