Route Boxmeer

Zondagmorgen om klokslag 8.00 uur vertrokken zowel groep 1 als 2 voor de kerk in Sevenum om aan hun wekelijks toertocht te beginnen. Na een paar meter werd duidelijk dat groep 2 deze morgen uit vier Véloklub rijders bestond.

Onder leiding van wegkapitein Ger Tiesen werd er koers gezet richting Boxmeer. Henk en ondergetekende kenden de route van zo’n 85 kilometer van Ger nog van afgelopen woensdag. Toen waren we met zes en dat scheelt toch wat kilometers kopwerk. Gelukkig was Rob vandaag in goede doen en hij heeft zowel voor als na de pauze een flink deel van het “werk” opgeknapt.

Via Westerbeek en Sambeek reden we naar Vierlingsbeek om in het plaatselijk koffiehuis pauze te houden. Na de koffie (en thee) gingen we weer terug de zon in om via Wanssum, Melderslo en Grubbenvorst om exact 11.30 uur terug te keren in Sevenum. Opvallend was dat we veel collega-fietsers met pech tegenkwamen. Zal wel veel te maken hebben met de steentjes, kiezel, grind etc. die we vaak moesten ontwijken. Vooral in de bochten in het buitengebied is het altijd opletten. Gelukkig kwamen wij de ochtend door zonder lekke banden of andere vormen van pech.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Ger bedankt voor de mooie rit!

Groetjes Gijs