Rittenverslag zondag 11 september,

Tussen twee hittegolven in hebben we vandaag het meest ideale fietsweer; licht bewolkt, 25 °C, windstil. Met 16 leden vertrekken we om 08:00 uur richting Neeritter.

Doordat er met een constant tempo wordt gereden kan er ook links en rechts gekeken naar de omgeving en wat er nog allemaal op het land staat. Heb je daar geen oog voor dan kun je er niet aan ontkomen om e.e.a. te ruiken en dat met name de heerlijke geur van het koolzaad en de afrikaantjes.

In het buitengebied van Heythuysen wordt er LEK geroepen, Henk H is de pineut. Maar geen nood, zoals we Henk kennen is dit zo gefikst. De stopwatch geeft exact 7 minuten aan. Henk, prima tijd, bravo!! Alleen geen lege CO2 patronen meer bewaren in je zadeltasje!!

Om 10:00 uur komen we in Neeritter aan op de geplande koffieplaats; de forellenvisvijver. Deze locatie is wel erg bijzonder omdat het helemaal verscholen in de bossen ligt maar vooral omdat zij al om 07:00 uur open zijn. Niet alleen forelvissers maar ook fietsgroepen weten deze plek te vinden. Dus mensen van Sevenum; Stap op de E-bike en rij naar de forellen visvijver Neeritter. Tip; koffie met vlaai € 3,50.

Na een lange pauze vertrekken we via een stukje België naar Thorn. Daar ontkom je niet aan het gerammel op de kasseien. Tussen Thorn en Wessem is er een wisseling van kopmannen. We zullen het er maar op houden dat gezien de leeftijd het gehoor afneemt, zij hebben niet in de gaten dat er een gat viel tussen hen en het peloton (met wegkapitein). Na een korte scheiding tussen beide groepen staan de twee belhamels netjes iets verder op te wachten.

In Horn komen we een wegversperring tegen waarbij we toch nog over de stoep kunnen lopen. De eersten die het obstakel hebben gepasseerd wachten bij het kasteel van Thorn. Al wachtende kregen we een vraag van een voorbij fietsende Duitser: ”Wass bedeutet “Serum” auf ihren tricot?” Hans gaf in vloeiend Duits hierop reactie. Jullie weten het antwoordt allemaal wel!

Vlak voor het viaduct Maasbreseweg wordt er een demarrage van Sander en Ward ingezet. Wie de punten van de sprint bergop wint kan ik niet zien. Het ging ook zo snel. Gezamenlijk rijden we Sevenum binnen, met de wegen van rechts in acht nemende zoals het hoort.

Om 12:30 arriveren we op het terras Sevewaeg, waarna we nog met vier man nog even nababbelen onder het genot van een colaatje.
Ritgegevens; 104 km, prima snelheid (Willy kon goed mee).

Zondag 18 september; Route Boxmeer- Rijkevoort – Overloon, 100 km, 08:00 uur met Jan Engels als wegkapitein.

Groetjes, Pierre