Een rit “Rondje Hariksee” onder het vergrootglas.

Met 21 A-rijders mochten we vertrekken voor een rondje door het Schwalmtal via het westland van Serum. Even door de Boekend dan door het Joamerdal, maar daar begon het gejammer. Vanuit de achterhoede werd geroepen dat het tempo iets omhoog moest anders zouden we te laat in Serum terug zijn. Dan de kraan maar iets verder opengedraaid. Even later kregen we nog wat tijd om aan te sterken tijdens een bandje verwisselen. En 2x pauze op zo’n tochtje dan moet je wel goeie benen overhouden tot het laatst. Ondanks dat we af en toe stroomopwaarts moesten. De koffiepauze duurde deze keer iets langer, maar dat had een reden, niet dat we vermoeid waren maar het weer was niet veel soeps.

Op de terugweg werd er van alles geprobeerd om een zitplaats te krijgen in het voorste gedeelte van het peloton want dat harmonica-effect daar achterin met wind uit de verkeerde richting moet je niet hebben. Mijn plek stond ik in ieder geval niet meer af. Zo waren we voor 13.00 uur weer terug in Sevenum en er was niemand bij die een stempel kreeg met DNF.

Er waren er wel een paar bij die dachten na zo’n winter ben ik toch ineens weer wielrenner geworden. Uiteindelijk 95 km op de teller maar wij als allochtonen mogen er zo’n 20 km meer fietsen anders was die afstand wel wat weinig of zo’n zondagmorgen.

Thei