Hoewel enkele veloleden op zaterdag jl. de kuitenbijters tijdens de Amtel Gold Race bedwongen hadden stonden er zondag liefst 15 fietsers paraat voor de rit naar het uiterste noorden van onze provincie. Piet had wegens omstandigheden de ritleiding overgedragen aan de schrijver van deze tekst. Als “plaatsvervangend wegkapitein” had ik er de nodige moeite voor gedaan om er een geslaagde rit van te maken.

Zoals gezegd een behoorlijk opkomst en dat kwam goed van pas met de straffe noordenwind. Het was nog fris op deze morgen en echt veel zonneschijn zouden we ook deze dag niet krijgen.
Gelukkig hebben de weersvoorspellers het ook af en toe mis en konden we profiteren van de zonnestralen die tussen de wolken door onze route wisten te bereiken.
Via Well waanden we ons op Duits grondgebied en bij Siebengewald keerden we weer terug op Nederlandse bodem om later bij Gennep wederom een buitenlands uitje te rijden.
Toch een verassend aantal nieuwe wegen weten te vinden (waaronder het Niersdal) die ons verder via Ottersum en Milsbeek naar Plasmolen leiden alwaar we de Mookerplas overstaken.
Hiermee bereikten we het plaatsje Middelaar waar we het tempo wat lieten afzakken i.v.m. de naderende koffiepauze welke we via het veer naar Cuijk wisten te bereiken.

In Cafe de posthoorn stond de uitbater ons al op te wachten. Het duurde dan ook niet lang of we zaten allen aan een heerlijk bakkie verse koffie.
Na de pauze ging de route verder langs de maas in zuidelijke richting. De noordelijke wind die flink aangewakkerd was hielp het tempo van de groep naar een wat hoger niveau.
Via de dijken met de nodige obstakels moesten we toch de aandacht op de weg houden ondanks de mooie vergezichten en o.a. Pannenkoekenrestaurant “de Zeven Dwergen”.
Een mooie locatie om met de kinderen of kleinkinderen een heerlijke pannenkoek te gaan eten. Wij waren helaas deze morgen te vroeg voor deze smakelijke hap.
St. Agatha, Oefelt waren vervolgens de kernen die we doorkruisten en Beugen lieten we naast ons liggen, om verder langs de maas via Boxmeer naar Sambeek te rijden.
Hier ging de tocht langs het spoor terug naar Sevenum waar we om 12.15 uur arriveerden. De afstand van 105 km. zoals die in het programma vermeld stond werd exact gehaald.
Volgens de diverse reacties een mooie (deels nieuwe) tocht die naar mijn mening de komende jaren zeker voor herhaling vatbaar is .

Programma
Komende zondag staat er voor de “thuisblijvers” een route op het programma richting Roermond.
Wegkapitein dient zich zondagmorgen nog spontaan te melden in de groep.
Start is dan om 8.00 uur.

Tot weer een keer.
Groet Huub Huijs