Zaterdagavond nog naar de buienrader gekeken en deze gaf aan dat er zondagmorgen waarschijnlijk niet gefietst kon worden. Toen ik opstond was het droog maar de weg was nog nat. In Sérum aangekomen groeide de groep aan tot 6 renners en vertrokken we om 7.30 uur voor de rit naar Brüggen van 125km. Door het mindere weer heb ik de weg naar Brüggen met 5 km ingekort. In Roermond zijn wenaar Melick gegaan en van hieruit naar vlodrop waar we de grens overgingen.

In Effeld gingen we door een groot bos gebied richting Oberkrüchten om zo in Brüggen te komen bij de plaatselijke Bakker. Hier genoten we niet van het gebruikelijke Känchen maar van eine grosse tasse koffie die zo groot was dat je er een fiets tegen aan kunt zetten. Daarna via Born verder waar ik me verfietst heb en zodoende de rit weer iets korter werd. In Leuth richting Nederlend maar hier was een wegomleiding. Piet had dit ook al een keer gedaan en zei dat dit geen probleem was. Er zit wel een stukje zandweg in maar dit was geen probleem want van onze fietsen was de kleur toch al niet meer te herkennen. Het enigste wat we na de omleiding over hielden was een lekke band.

Om 12.30 kwamen we Sérum binnen en hadden we 116 km op de teller staan en met een gemiddelde van 29 en 415 hoogtemeters een mooie tocht. De volgende keer hoop ik op wat beter weer en wat meer deelnemers.

De wegkapitein Ger Driessen