Ritverslag zondag 15-3-2015

Huub Huijs had vorige week de rit van vandaag naar Leveroy bij de leden al flink gepromoot, maar hij had beter de weergoden kunnen promoten. Toen ik vanmorgen naar de vertrekplaats bij kerk fietste regende het lichtjes. Het was winderig en “waterkoud”. Dit beloofd niet veel goeds, dacht ik bij mezelf. Komen er überhaupt wel renners? Tegen half negen kwam de 2-de renner namelijk Pierre Engels. Gelukkig dacht ik, toch nog “companie” vanmorgen. Maar dat was nog niet alles, uit de richting Kronenberg kwam ook nog Ed Claassens aan fietsen. Dit trio was dus het complete gezelschap van vanmorgen. Toch had ik al flink wat voorwerk gedaan in deze route Leveroy, want ik wilde er wel een mooie route van maken over mooie en verkeersluwe wegen. Nou verkeersluw was het vanmorgen wel. Het leek wel of de meeste mensen vanmorgen nog allemaal op 1 oor lagen. Toch was het fietsen best te doen. Wel een venijnig koude oostenwind, maar de regen viel gaandeweg reuze mee. Gelukkig maar. Via Grashoek, Beringe, Heibloem en Nederweert-Eind reden we binnendoor naar Leveroy. Na ruim 40 km bereikten we Leveroy. De oubollige café “Oad Leivere” fietsten we dit keer voorbij. Jammer voor de bazin Truus en de verstokte toepers daar. Dit keer had ik koffie gepland in het Leudal en wel bij restaurant “St. Elisabeth’s Hof” in Haelen. Altijd druk bezocht door vroege wandelaars en ook wel fietsers. Alhoewel wij wel de enige drie waren. Terras was geen optie, dus hebben we lekker binnen gezeten. Met zo’n koud weer smaakt de koffie wel extra lekker. Dus elk nadeel heeft zijn voordeel, zullen we maar zeggen.

Na de koffie nog de laatste 27 km wegtrappen via mooie wegen naar Helden en Maasbree. We hadden wel regelmatig de wind op kop en hierdoor bleef het tempo toch meestal onder de 30

km/uur. Met precies 80 km op de teller bereikten we Sevenum en fiesten we rechtstreeks door naar huis. Het was namelijk geen weer voor een terrasafdronk. Restte ons nog, de fiets en onszelf af te douchen.

Ondanks het mindere weer, waren we het er alle drie wel over eens, dat het toch een leuk fietstochtje was geweest. Tevens een mooie training voor de fietsweek naar Gran Canaria en voor Ed ook nog een mooie training voor de monstertocht “Route des Grandes Alpes” die hij in juli gaat fietsen.

Groetjes Sjaak van Enckevort.

 

Programma zondag 22-3-2015

Route: Witte Stein via Duitsland (90 km)

Wegkapitein: Ger Driessen

Vertrek: 8.30 uur