Het was vandaag de laatste officiële geplande rit van het seizoen.

Het was erg fris. Om 9:00 uur waren 11 rijders klaar voor vertrek richting Deurne, maar het vertrek werd uitgesteld omdat Sjack O alweer naar huis was omdat hij al een lekke band had. Omdat het zo fris was, werd er voorgesteld om naar Jack thuis te fietsen. We reden over de Maasbreeseweg richting Jack. Ger T. fietste echter over den Eigen richting Jack. Ger was niet meer terug te roepen toen Jack O. ons al tegemoet fietste op de Maasbreeseweg. Nu moest er gewacht worden op Ger T. Na enkele minuten arriveerde Ger ook weer en kon eindelijk 10 minuten later dan gepland, met 12 man, de rit richting Deurne beginnen.

Het was erg fris en de wind kwam van voren, zodat er flink doorgetrapt moest worden. De aflossingen op kop waren dan ook van korte duur. Na 11 km sloeg het noodlot weer toe, Hans S. zijn voorband was lek. Gelukkig konden we vrij snel weer terug op de fiets want te lang stilstaan met zo’n koude wind is geen pretje. Na 30 km. ging het bijna mis bij de twee kopmannen Piet J. en Jan S. De wegkapitein gaf duidelijk aan rechtsaf, maar Jan verstond iets anders. Hij wilde naar rechts afslaan en Piet naar Links. Gelukkig liep dit allemaal goed af en kon er weer verder gefietst worden. In Milheeze bij horeca gelegenheid “ de Weijerij “ werd genoten van de heerlijke koffie, complimenten voor de
uitbaters.

Het was al weer 11:15 uur voor de terugweg richting Sevenum. Maar gelukkig hadden we
de wind op de rug en het tempo liep flink omhoog. Maar even voor Griendsveen moest er gestopt worden voor weer een lekke band. Ditmaal was Peter H. die zijn voorband mocht verwisselen. Zo is duidelijk te merken dat het herfst is. Met al die eikels op de weg is de kans op lek rijden een stuk groter. Omdat het toch al wat laat was werd besloten om de kortste weg naar Sevenum te nemen.

In Griendsveen ging het weer bijna mis. Bij een scherpe bocht naar links kwam ineens een auto ons tegemoet. En moest er snel gereageerd worden. Piet die voor op fietste met peter D. vond het verstandiger om rechtdoor het grasveldje op te rijden zodat er voor mij voldoende ruimte overbleef, nogmaals bedankt Piet. Piet had toen twee maal op kop gereden en beide keren ging het bijna fout. Hierna heeft hij het kopwerk aan anderen over gelaten. Om 12:30 uur kwamen we in Sevenum aan. Gereden, 73 km met een gem. snelheid van 30.3 km/h. Ter afsluiting van het officiële fietsseizoen werd er door het bestuur op een consumptie getrakteerd.

A.s. zaterdag is de jaarlijkse feestavond ditmaal Bij de Sevenwaeg, aanvang rond 20:30 uur. Heb je jezelf nog niet opgegeven dan dit even doorgeven aan Sjack O of Pierre E.

De wegkapitein Peter Driessen