Route Leveroy

Vandaag stond voor groep 1 de rit naar Thorn (100 km) en voor groep 2 de rit naar Leveroy (80 km) op het programma. Vanwege vaderdag, Sèrumse kermis en het dreigende weer stonden er maar zes mensen paraat om te fietsen. Wegkapitein Hans Scheres kwam niet opdagen. Misschien werd Horst al geteisterd door regen en hevige wind. Onderling beraad leverde een compromis op. Ger Tiesen zou als wegkapitein opereren en de route zou via Leveroy leiden. Via Kronenberg, thuisbasis van Ger, reden we van America richting de Peel.

Plotseling stak er een speelse boxer hond het fietspad over. Resultaat iedereen moest vol in de remmen. Jan Steegs kwam met zijn voorwiel in de achter derailleur van Jo Hendriks terecht en brak een spaak. Gelukkig was er niemand gevallen. Onze handige mechaniciën Ger Tiesen kwam er aan te pas om het wiel weer enigszins rijklaar te krijgen. En dit lukte met dank aan Ger. Jo Hendriks en Jan Steegs deden de verzekeringsonderhandelingen met de Poolse eigenaresse van de hond. Gelukkig was ze goed verzekerd en kan Jan de schade op haar verhalen. Met dank aan Jo.

Na dit vroege accident ging de rit via mooie wegen richting Helenaveen en Liessel. Er stond een zeer stevige wind maar het was gelukkig nog droog. Echter in de buurt van Nederweert begon het behoorlijk te regenen. Er werd gestopt en enkelen trokken het regenjasje aan. Op het bekende koffieadres bij Moeke langs de kerk werd genoten van de lekker warme koffie. Tevens werden er wat natte kleren gedroogd. Het zwaarste gedeelte van de rit met veel tegenwind hadden we er op zitten. De terugreis met véél rugwind via Heibloem, Beringe en Koningslust verliep dan ook als vanzelf.

Tegen 12.00 uur reden we Sevenum binnen en hadden we 87 km op de teller staan met een fraai kermisgemiddelde van 29,2 km/uur.
Ondanks het wat mindere weer had iedereen toch genoten van de mooie rit die Ger Tiesen had uitgezet. Ger nogmaals bedankt!

Groetjes Sjaak van Enckevort