Ritverslag zondag 19 Juni 2016

Als plaatsvervangende wegkapitein fietste ik zondagmorgen in alle vroegte naar Sevenum,waar nog 7 vroege vogels zich hadden verzameld, een mooi aantal i.v.b.met de Frankrijkgangers die  nog op een oor lagen,na wat instructies werd om 08.oo koerst gezet naar Belgie ,via Koningslust-Beringe-Heibloem-De Hollander-Leveroy richting Hunsel via Haler richting Weert. Kort voor Weert linksaf over de grens richting Molenbeersel de snelheid was vrij hoog.

Maar wat wil je met geregeld een paar jonge paarden op kop. na wat gehannes op een paar wegkruisingen in Belgie {dat krijg je als de rit niet wordt voorbereid SORRY,} Gaan we richting Kessenich-Thorn ,vlak voor Thorn  waande ik mij in China maar de droom was snel voorbij ,een fiets collega maakte mij er op attent dat we echt in Nederland waren en wat boven het water uitstak mais zou zijn ,een korte rustpauze met een heerlijk kopje koffie in Thorn vervolgde we de rit langs het kanaal Wessem-Nederweert ,waar we tot klunen werden gedwongen, ook hier hebben de hoosbuien hun werk gedaan met tien buizen van ongeveer 50 cm doorsnee werd het overtollige water over de weg het kanaal ingepompt na dit opstakel werd de rit snel vervolgd richting Nederweert-eind Heibloem-Meijel-Grashoek

Waar ik geregeld aan de teugels trok om de jonge paarden te temmen met de namen Henk-H / Sander-P. mooi op tijd en een geweldig gemiddeldwaar menige 75 jarige jaloers van wordt [ of niet Willy] verwacht ik dat ze goed zijn aangekomen in Sevenum ,ik ben eerder afgeslagen richting Panningen.

Afstand +/_ 115 km  Gemiddelde +/_ 29.5 km p.u

Groet J_S

2016-06-19 10.17.392016-06-19 10.17.36

2016-06-19 10.17.46-2