Ritverslag 2-4-2017 Route Erp-Boekel-Handel.

Op de dag dat de profrenners de Ronde van Vlaanderen fietsten, stonden 11 Velo-leden om 8.00 uur klaar voor hun wekelijkse trimtocht. De weersvoorspellingen waren goed. Wel wat kans op mist in de ochtend. De wegkapitein had bedacht dat er wel wat kasseien in het parkoers moesten liggen. Helaas voor onze renners. Ze moesten het doen met enkele stroken tegelfietspaden.

De route ging over America naar IJsselsteyn en via kleine weggetjes aan de noordkant van Bakel naar Gemert. De voorspelde mist was hier duidelijk aanwezig. Soms was het zicht nog geen 100 meter. Maar goed dat de wegkapitein enkele dagen van tevoren de route had verkend, zodat op tijd aangegeven kon worden waar we moesten afdraaien. Nadat de enkele stroken tegelpaden, nabij Erp, waren overwonnen arriveerden we in Handel voor de koffie. Op het afgesproken adres was het een drukte van belang. Zeker 60 wielrenners uit Geldrop waren ons voor. Gelukkig vertrok de eerste van de drie groepen vrij snel, zodat er plaats kwam en wij konden genieten van de koffie.

Wederom ging het in straf tempo naar Elsendorp en via Merselo weer naar Sevenum. Het was gelukkig een rit zonder incidenten. Mijn dank gaat uit naar de boy’s die mij uit de wind gehouden hebben.

 

Enkele ritgegevens: afstand 104 km, gemiddeld  29.4 km per uur.

 

Met Henk Hoeijmakers heb ik de rit van komende zondag geruild.

Dus de rit van 2 april staat a.s. zondag op het programma.

 

Groeten wegkapitein Henk J.

 

Programma zondag 9 april 2017.

Route St. Anthonis.Géén zandpaadjes! Afstand 100 km.

Wegkapitein: Henk Hoeijmakers

Vertrek 8.00 uur