Negen coureurs stonden aan de start voor een rit door het Brabantse land. Dit aantal was wellicht hoger geweest ware het niet dat zaterdag de Waalse pijl is verreden en dat gaat toch wel in de benen zitten. Ondanks de dreigende wolken en de eerste regendruppels was het met name door de lekkere temperatuur prachtig fietsweer en werd er snel koers gezet richting Griendtsveen.
Wielrennen maakt dorstig, maar de volle bidons die thuis klaar stonden bleken toch niet allemaal te zijn meegenomen en onder het motto van samen zullen we alles delen werd dit snel opgelost.

Via de dorpen Bakel, De Mortel, Handel, Boekel veelal over allerlei binnenwegen kwamen we op het keerpunt van de route in Volkel waar de weg was versperd door hekken wegens plaatselijke activiteiten, maar die werden snel aan de kant geschoven voor de Velo mannen die inmiddels toch wel trek in koffie begonnen te krijgen. Helaas was het geplande koffieadres in De Rips nog niet geopend en moest er uitgeweken worden naar Milheeze. Na het kruispunt is het nog ongeveer 1 kilometer volgens Jan maar uiteindelijk werd dit nog een hele lange kilometer. Hierdoor smaakte ons de welverdiende koffie bij ”de Weijerij” echter dubbel zo goed.

Inmiddels wees de klok ons erop dat het tijd werd om de route weer op te pakken en in een stevig tempo werd het laatste traject afgelegd en arriveerden we om 12:30 uur in Sevenum met uiteindelijk 105 km op de teller met een gemiddelde van 30.0 km/h. Helaas twee lekke banden maar volgens goed gebruik waren die voor de wegkapitein zelf.

Groet,
Huub Hendriks

Programmma
Zondag 27 mei 2012
Route Maaseik, Kinrooy
Wegkapitein Jan Steegs
Vertrek 7:30 uur