Route: rondje Tönisberg

Met 12 coureurs mochten we deze mooie zondagmorgen op pad voor een rondje door het Rheinterrassengebied, bij onze oosterburen. Eerst een klein stukje fietsen over het grondgebied van de “Ezels” dan door de Boekend. Iets verder lag een brug dus dat was ons eerste hellinkje. Er zouden nog wel ’n paar bergjes volgen, dus werk aan de winkel.

Jammer dat in de buurt van het Joamerdal een paar druppels regen vielen, dus werd er gestopt zodat er een regenjack kon worden aangetrokken. Op de vlakke wegen bleven we redelijk onder de babbelgrens en dus konden we tenminste zien wie onze fietsende buurman was. In Hüls op het terras koffie gedronken. De pauze duurde wel langer dan normaal maar dat was geen straf: ’t was er mooi vertoeven.

Na de pauze rustig vertrokken. De makkers die “ eel goe ” (Belgisch) zijn, moesten zich maar even achterin ’t peleton ophouden. Via Nettetal richting het veer in Velden en dus op tijd terug in Sevenum zodat voor sommigen de deegrol onberoerd in de kast bleef liggen. Even nog wat navertellen en wat drinken op het terras en dat was ’t rondje “Tönisberg”. De route was 110 km lang.

Thei