Eindelijk! De meteorologen hadden het eens een keer bij het rechte eind. Het zou een mooie warme zondag worden. De eerste van het jaar 2010. Nadat we erg lang hebben gedacht dat de winter  wel erg vroeg begon, kon het dan eindelijk: de korte broek en het shirt met de korte mouwen. Hier en daar weliswaar een fietser die het niet erg vertrouwde en voor de zekerheid toch maar mouwstukken had aangedaan “je kunt ze immers gemakkelijk uittrekken” maar toch, mooi weer op deze Pinksterzondagmorgen, een dag waarop de jeugd in Sevenum die hiervoor in aanmerking kwam de eerste communie deed. Het vertrek van de 2e ploeg (waarvan hier dus het verslag) was om 8.00 uur en het programmablad vermeldde een rit van om en nabij de 85 kilometer met Lierop als pauzebestemming.

De wegkapitein had een leuke rit voorbereid die via Helenaveen, Griendstveen Liessel, Someren en de Strabrechtse Heide ons naar Lierop bracht, waar we buiten op het terras van een welverdiend bakje koffie genoten. De rust was maar van korte duur. Er kwam een grote groep lawaaierige fietsers aan in precies dezelfde kledij met allemaal bekende gezichten met café “De Babbelaar” ook als locatie voor de koffie.

Je kunt bijna invullen wat er na zo’n pauze gebeurd. Iedere groep heeft toch een beetje als uitgangspunt om als eerste in Sevenum aan te komen, weliswaar ieder langs hun eigen route maar toch!!!

Het lukte de groep van 8.00 uur nipt. Ze hadden net hun eerste dorst gelest met een glaasje gerstenat o.i.d. en daar kwamen ze aan.

Natuurlijk, hun excuus was de verloren tijd voor het 2e bakje koffie en dat hun route na de pauze langer was geweest. Was dat?

In de tijd dat we onderweg zijn geweest hebben we (bij mij op de klok) 97.13 kilometers onder de bandjes weg laten rollen in een tijd van 3;13;46 h.