Verslag rit 25 mei 2014

De dag start zo mooi dat het niet anders kan dan dat het een heerlijke dag wordt.
Onderweg naar Sevenum stuift er een haas voor me weg, letterlijk en figuurlijk, het stof dwarrelt achter hem aan.
In Sevenum starten we met 17 personen aan de tocht richting Duitsland.
De route loopt onder meer langs het Galgenven nabij de Boekend. Daar werden in de laatste eeuw voor de jaartelling (de vroege ijzertijd) overleden bewoners in grafheuvels begraven, ook in de Romeise tijd werden op die wijze hier mensen begraven. Thans staat er op die plek een op een galg gelijkend kunstwerk.
Verder gaat het via Boekend, Blerick en Venlo. Hierbij fietsen we door het Lommerrijke gebied van de Onderste- en Bovenstemolen ook wel het Jaomerdal genoemd. Ook in dit gebied liggen enkele gerestaureerde grafheuvels, deze zijn uit de romeinse tijd.
Via de Grote Heide gaat het Duistland in, richting Grefrath,Tönisvorst en Vierssen.
De natuur is vandaag op zijn mooist. De felgele boterbloemen steken opvallend af in de groene weiden. En overal is er vers groen om ons heen.
Uit de groep komt de opmerking dat je met dit weer nooit lang genoeg op de fiets kunt zitten. Dit geeft het plezier weer waarmee wellicht iedereen op de fiets zit.
De pauze hebben we op het prachtige terras van Café – Restaurant Waldfrieden in Schöningen. Er worden volop kännchen Kaffee besteld.
Na de verdiende rust gaan we verder langs Brüggen, Nettetal en Tegelen.
Het gaat langs graanvelden met daarin felrood prijkende klaprozen en bebossingen met uitbundig bloeiende vlierbesstruiken met zijn platte bloemtrossen. De vroegste kersen verkleuren al en zullen weldra eetbaar zijn.
Kortom het is volop voorjaar.
In de lucht valt een kraai een roofvogel “duchtig” lastig, wellicht om hem bij zijn nest vandaan te houden of zomaar voor zijn plezier.
Na allemaal dit moois komen we wederom in de Boekend waar ik mijn broer bedank voor de mooie rit en afdraai richting Helden.
Nog een half uurtje met wind tegen en ik ben thuis met een prachtige rit rijker en 130 km op mijn teller.

Bedankt Huub voor de mooie tocht.

Groetjes Jo