Route richting Beek en Donk

Na een gedegen voorbereiding (linksom en rechtsom) kan de zondagochtend rit om 07:30 uur beginnen. Aan de start 10 leden en een gastrijder. Met behulp van een geleende rit (fietsnavigatie) koersen via IJsselstein het Brabantse land in, mooie B-wegen en héél rustig. Totdat er een keffertje de weg opstuift, gelukkig ziet het peletonnetje dit aankomen is alles onder controle.

Door het natte wegdek hebben we voor de koffiepauze om de haverklap lek, drie in totaal. Zodoende komen we ook met een half uur vertraging bij de Brabantse kluis aan. Bij dit klooster is een hotel, restaurant in een naastgelegen boerderij gevestigd met een geweldige binnenplaats. Je zit met je koffie vlak langs de kalveren. Deze route was voor de meesten nieuw, echter onze penningmeester wist met zijn prima geheugen we met Stan deze route ook al hadden gereden.

Na de koffie (met gebak) kunnen we gelukkig lekvrij blijven. Om toch binnen de tijd te blijven besluit de wegkapitein de route iets in te korten om dan mooi we om 12:05 uur Sevenum binnen te rijden met 104 km op de teller. Zo zie je maar dat een mooie route best twee keer in een jaar op het programma kunnen staan.

Helaas kan ondergetekende komende zondag niet van de partij zijn omdat hij mee mag met de fietsdrie-daagse van TWC Oranje te Epe.

Groet Pierre