Ritverslag Cuijk-Ottersum 26-6-2016

Vandaag stond de rit gepland “Cuijk-Milsbeek-Siebengewald” onder leiding van Piet Janssen op het programma. Zoals bekend is Piet nog aan het revalideren van zijn sleutelbeenbreuk en kan dus nog even niet fietsen. Door dit voorval, werd hem ook al de fietsreis naar Zuid Frankrijk door de neus geboord. Toch genieten Piet & Tonny momenteel nog van een snel geregeld “Last-minute-Compensatie-reisje” naar Mallorca. Terecht en geniet er dus maar beiden van.

De rit van vandaag werd overgenomen door Ger Driessen, die deze week nog snel even een proefritje moest maken. Klasse Ger! Bedankt.

Het was vanmorgen om 7.30 uur toch wel fris met 12°C. Zeker in vergelijking met de zinderende hitte van afgelopen donderdag. Toen was het zeker 20 graden hoger! Toch hadden vanmorgen enkele bikkels geen armstukken uit de kast gehaald en dat was toch wel even doorbijten voor hun.

De “Franzosen” waren, na hun fietsweek in de Hautes Provence, er vanmorgen ook weer bij. Met 11 renners gingen we op pad. Door de recente hevige onweersbuien, met plaatselijk hagelstenen zo groot als tennisballen, was er toch wel veel agrarisch leed op de vele akkers te bespeuren. Normaal gesproken worden de maisvelden met opgepompt water besproeid, nu moest er op diverse plaatsen water worden weg gepompt. De mais begon op diverse plaatsen al te vergelen, omdat deze al te lang onder water had gestaan. Triest voor deze boeren! Sterkte! We fietsten in een stevig tempo (wind op de staart) via Meterik, Oirlo, Oostrum, Holthees en Haps richting Cuijk aan de Maas. Het tempo lag ver boven de 30 km/uur. Als dit straks maar goed gaat, vreesden sommigen als we op de terugweg de wind van voren krijgen. Zien we dan wel, dacht de rest. Ger onderhandelde met succes met de veerpontmeester over de overtochtprijs en dat zal onze penningmeester alleen maar toejuichen. Daarna via Milsbeek richting Ottersum. In Ottersum had Ger met de uitbater van café ’t Ottertje op dit vroege tijdstip de koffie al geregeld. Uiteraard zaten we binnen, want het was nog steeds aan de frisse kant. Het plafond van dit café was “versierd” met geldbiljetten van binnen- en buitenland. Dat is nog een wat anders dan een verzameling bierviltjes of balpennen. Na de 2-de “tas” koffie, ook weer met korting, reden we bij Ven-Zelderheide de grens over. Hier werden we wel steeds maar weer herinnert aan het EK-voetbal in Frankrijk. Overdreven veel Duitse vlaggen en de hoesjes over de buitenspiegels van de auto’s. Pijnlijk voor de Oranje-fans of toch ook weer niet. Via Hassum en een mooie grensweg ging het tegen de wind in richting Well. Inmiddels had Sander Pauwels zich al geruime tijd naast Ger aan kop genesteld. Wat een klasbak is die man. Met gekromd bovenlijf trotseerde hij de harde tegenwind en achter hem was het dan voor de rest ook goed toeven. De verwachtte moeizame terugtocht naar Sevenum viel dan ook reuze mee. Zowel in Meerlo als in Sevenum waren er vele wandelaars(sters) op de been. Jammer dat zij in de namiddag nog wat fikse regenbuien en licht onweer te verwerken kregen.

Wij kwamen om ca. 12.15 uur en kurkdroog terug in Sevenum en evalueerden op het zonnige terras van de Sevewaeg nog deze mooie rit.

Ger, bedankt voor de organisatie van deze supermooie rit!

 

2016-06-26 09.23.34

Statistieken:

Ritlengte: 116 km

Gemiddelde: 29.7 km/uur

Groetjes Sjaak van Enckevort

 

Programma 3 juli 2016.

Route: Thönisberg-Lingsfort (120 km).

Wegkapitein: Ger Driessen

Vertrek: 7.30 uur