Zondag voor de eerste keer om half acht vertrekken, maar door het mooie zomer weer waren er toch 15 renners op komen dagen. De rit ging naar het “belsch” onder leiding van Jan Steegs en dan weet iedereen dat het wel goed komt. Via het trainingsgebied van Jan ging het naar Stramroy waar we de grens over gingen. Maar voor we zo ver waren hadden we al 2 keer lek gereden. Peter Driessen kreeg na 28 km op de Conenweg lek. Precies op die plek was een vrouwtje foto’s aan het schieten en ik denk dat ze deze keer ook nog raak schoot ook.

Het tafereel van een bandje verwisselen werd op dit moment vast gelegd. Daarna werd er nog op een vakkundige manier, liggend langs de weg, een actie foto gemaakt het peloton. Deze foto’s zullen op onze site te bezichtigen zijn. Na 20 km was het de beurt aan Jan om er een nieuw bandje op te leggen, maar na zoveel jaar ervaring blijkt het toch nog steeds moeilijk om een bandje te verwisselen, want jan had 2 binnenbandjes nodig om weer verder te kunnen.

In België ging het via Molembeersel naar Tongerlo en toen naar Leeuwerik. Een stukje verder kwamen we bij ons koffie adres “Spaenjerd” aan waar de koffie voortreffelijk smaakte in het zonnetje. Na de koffie ging het naar Thorn en van daar uit naar Neer waar even een plaspauze werd ingelast. Niet iedereen had dat in de gaten waar door er mensen flink in de remmen moesten. Henk maakte een Flinke smak op de grond maar gelukkig alleen wat schrammen op been en elle Boog. Nadat Henk was bij gekomen van de schrik en zijn fiets weer in orde was gemaakt ging het voorzichtig verder. Na een oponthoud van 1.15 uur bolde de mannen om 13.00 uur Sérum binnen. Ondanks dat we zo laat terug waren was er nog veel interesse om toch nog even op het terrasje te gaan zitten, maar wat wil je ook met zo’n mooi weer.

Jan bedankt voor de mooie rit. Voor onze getallen man volgen hier de volgende gegevens: start temperatuur 15 graden en terras temperatuur 25 graden. Lengte rit 123 km met een gemiddelde van 29,3 km.

Ger Driessen

Programma
Zaterdag 2 juni gaan we naar Altenahr voor een rit van 150 km met 2700 hoogte meters.
Verzamelen om 6.30 in Sevenum. 4 mensen hebben zich al opgegeven en er mogen nog meer mensen mee.
Zondag 3 juni staat het kermis ritje naar Thorn op het program. Vertrek om 8 uur voor 90km. Wegkapitein is Hans Scheres.