Route Nederweert-Liessel

De zomertijd was in de nacht van zaterdag op zondag ingegaan. Zou het daar aanliggen dat Zondag morgen om 8:30 uur er maar 11 man vertrokken voor de tocht naar Liessel – Nederweert. Het is voor het eerst dit jaar dat er weer in 2 groepen wordt gefietst. Bij het vertrek was het nog erg fris en menigeen had de winterhandschoenen aan. De route verliep via Helenaveen richting Liessel, Asten, Someren. Het was aan het tempo te merken dat er winduit gefietst werd. Nabij Nederweert werd even ingehouden om weer wat op adem te komen.

In leveroy, in Café Oad Leivere, werd gepauzeerd en werden de “gebruikelijke” 2 kopjes koffie gedronken. Voor een enkeling bleek deze pauze plaats nostalgische gevoelens op te roepen. Hij had hier regelmatig met de”Vlaaiflitsers” gepauzeerd en hier dan ook de nodige punten vlaai genuttigd. Zo ook deze keer. Enkele anderen volgden dit voorbeeld.

Onze fiets vrienden uit de tweede groep bleken net voor onze aankomst hier al weer vertrokken te zijn. Op de terug weg was de zon inmiddels doorgebroken, maar stond de wind van voren en moesten de kopmannen weer flink aan de bak. De terugweg verliep via Heibloem, Helenaveen weer terug naar Sevenum.

Om 12:10 uur arriveerde we weer in Sevenum. Piet had er enkele weggetjes in verwerkt waar menigeen nog niet gefietst had. Totaal afgelegde afstand was 92,5 km De tocht verliep zonder lekke band en met een gem. snelheid van 30,4 km/u. Piet bedankt voor deze fijne tocht.

Groetjes Peter Driessen