Ritverslag zondag 30 april.

De temperatuur is vanmorgen nog steeds erg fris, dus maar weer de lange broek en dito jack aangetrokken. En op naar de Sevewaeg voor een tocht richting Neeritter.

We vertrekken met 17 leden en een gastrijder uit Naarden die echter een geboren en getogen Serummer is.

 

Als voorbereiding heb ik de rit deze week zelf nog gefietst en het koffieadres bezocht. Hierbij ben ik geen gekke dingen tegen gekomen, dus alles kan zo door gaan.

 

Onderweg fiets je met zijn tweeën langs elkaar en er wordt  over van alles en nog wat gepraat. Om de zoveel tijd wordt er op kop gewisseld en kom je weer langs iemand anders. Al snel kwam de  gastrijder (Hans Maessen) langs mij, en al pratend kwamen we er achter dat zijn buurman in Naarden een goede bekende van mij is. Wat kan de wereld toch klein zijn.

 

Ook Sander is dit keer van de partij. Hij is een paar dagen in Sevenum en heeft een fiets van Eugene geleend. Toch mooi dat een Serummer die in Zwitserland met een Italiaanse vriendin samenwoont op een Spaanse fiets weer een keer kan meerijden.

 

Als je dan voorbij Ell bent worden de wegen voor velen minder bekend en dat is dan ook het mooie van zo’n tocht. Halverwege bereiken we de forellenvijver Heioord net achter Neeritter waar het koffieadres is. Het terras ligt beschut uit de wind en pal in de zon. Dat nodigt uit om hiervan gebruik te maken.

We hebben tot nu toe redelijk wat tegenwind gehad, en die gaat na de pauze alleen maar toenemen. Ik moet zo nu en dan de koprijders manen om het tempo iets te minderen. Zodoende gaat ook de terugreis via Kessenich, Thorn en Wessem ook vlekkeloos. We komen dan om 12:15 uur, met 103 km op de teller, Sevenum binnen rollen.

 

Programma zondag 7 mei:

Route: Goch 105 km,

Wegkapitein: Peter Hoeijmakers

Vertrek: 8:00 uur

 

Groetjes, Pierre