De geplande wegkapitein Henk Janssen kon door “Paaseierenverplichtingen” helaas zijn rit niet begeleiden, vandaar dat Piet Janssen werd opgetrommeld om deze rit over te nemen. Echter deze had vanaf 12.00 uur óók Paaseierenverplichtingen. We hadden dus vier uur de tijd om de 105 km weg te trappen. Vanwege het niet al te beste weer stonden er maar 5 renners om 7.30 uur onder de kerktoren.

Zoals gezegd Piet was de alternatieve wegkapitein en dat betekent altijd vlot van start en aanpakken geblazen. Gelukkig hadden we ook de oud prof van de Limburg Express (Alwin Opbroek) in ons midden en deze schuwde het kopwerk in de hevige tegenwind helemaal niet. Toch was hij de eerste die in het Brabantse land in de buurt van Mortel lek reed. Het regende weliswaar nauwelijks maar het wegdek was flink nat en er stonden veel waterplassen. Gevolg, een tweede lekke band en nu was het Peter Driessen die de klos was. Zelfs zijn nieuwe 4-seizoenenband moest er aan geloven. Groot was de hilariteit toen iemand ontdekte dat Peter zijn wielerbroek verkeerd om aan had. De zeem zat namelijk aan de buitenkant. Peter probeerde er nog mee weg te komen, door te zeggen dat dit een nieuwe dubbeldekker (met 2 zemen) wielerbroek was, maar in die verlate 1 april grap trapten we natuurlijk niet in!

Toch werd er ondanks deze kleine tegenslagen flink doorgefietst. Koffie was er bij onze “stamkroeg” in Westerbeek. Een tweede kop koffie mocht nog net van onze wegkapitein. Na deze heerlijke koffie verliep de rest van de tocht, die toch iets werd ingekort, verder prima. Om 11.30 uur arriveerden we na 98 km met een gemiddelde van 29,5 km/uur weer in Sevenum.

Valt nog te vermelden dat we geen Paashaas gezien hebben deze morgen!

Piet bedankt voor de rit.

Groetjes,

Sjaak van Enckevort