Ritverslag zondag 4 september

Het was weer vroeg dag afgelopen zondag. Ik had er weer echt zin in om wegkapitein te zijn. Om het iedereen naar de zin te maken had ik een mooie route gemaakt zonder ook maar 1 meter zandweg er in. Dat was een hele opgave voor mij omdat het mountainbikebloed toch vaak kruipt waar het niet gaan kan.

Afgelopen weken was het erg goed weer dus ik had er hoge verwachtingen van. 7.25uur stond ik dan ook al klaar bij de Sevewaeg voor de briefing en de rit. Tegen half acht kwamen er hordes fietsers aan die allemaal dit avontuur wilden meemaken. Toen we klokslag 7.30uur vertrokken misten we alleen nog wat mensen uit Grubbenvorst, Helden, Panningen, Maasbree, Boekend en Sevenum. De rest was er allemaal. O ja, onze voorzitter die was er niet, dat was wel jammer.

De rit ging lekker windin richting zuiden via de Bikeway, Boekend, Venlo richting Duitsland. Achter Kaldenkerken naar Bracht en zo door naar het Meinweg gebied bij Brüggen. Wist ik veel dat er nog een Meinweg was achter Herkenbosch. Hadden ze mij niet verteld toen ik de opdracht kreeg voor deze route. Toch was er van de hele groep niemand die klaagde hierover dus het was wel goed denk ik. De tocht ging verder via Swalmen naar Boukoul, Asenray naar Herkenbosch. Prachtige rustige verkeersluwe wegen en slaperige dorpjes waar nog geen kip wakker was. Op een enkele haan na.

Onderweg nog 3 herten gespot die de weg overstaken. Al met al een prachtige tocht met allemaal mannen die elkaar op tijd wisten af te lossen zodat niemand vermoeid raakte en toch weer wat tot rust kon komen achter in de groep om zo langzaamaan weer naar voren te fietsen en weer over te nemen.

Het tempo lag ondanks de wind er goed op zodat ik op een gegeven moment nog moest doorgeven dat er voor niet te hard gekoerst mocht worden omdat anders de kastelein de koffie nog niet heet had en we daar moesten wachten. Ik had een prachtige locatie aan de Maas gevonden in het pittoreske Vessem. Nadat iedereen koffie had besteld en de helft van de groep ook nog een stuk heerlijke limburgse vlaai voor zich had staan begon het plotsklaps toch nog wat te regenen. 70km hebben we het droog gehouden en daar kwam toch nog een buitje. Het was weliswaar niet de moeite waard maar aangezien we ook niet wilden dat het thuisfront extra smerige was zou krijgen hebben we besloten om na de heerlijke 2e kop koffie en cappucino het regenjasje aan te doen en een iets kortere route naar huis te nemen. Hierbij kwam de interne GPS van Piet nog van pas die ook nog een aantal mooie wegen te vinden wist waarbij we met de hele groep kop over kop richting het mooie Sèrum fietsten. Op een gegeven moment scheen de zon wel niet zo hard dat besloten werd om de regenjassen weer uit te doen en de laatste 20 km weer lekker in T-shirtje naar huis te fietsen met regelmatig een tempo van 38km/uur. Zelfs de ouderen in de groep konden het tempo aardig bijbenen zodat er niet lang gewacht hoefde te worden.

Dit resulteerde in een thuiskomst bij de Sevewaeg om precies 11.50uur. Iedereen was voldaan en kon met een goed gevoel verder van de zondag genieten.

 

Samenvatting: 107km met een gemiddelde van 30,1km/uur.

Namens kapitein Henk en zijn manschappen.

 

Volgende week starten we weer om 8.00uur met een rit van 100km via Swartbroek-Neeritter-Horn onder de bezielende leiding van Pierre Engels

 

meinweg u-rrhtdonayxl_vu_xxtok1joevfsel6iqg00jda650-2048x1536