Ritverslag 1 augustus A-groep: Cyklist Eindhoven

We schrijven alweer augustus, maar om 07:30 uur staan er vooral collega’s met mouwstukken, extra shirt of een krant voor de borst aan de start. De temperatuur houdt nog echt niet over. Ook gastrijder Robert meldt zich, zodat we met een mooi peloton met 24 wielen op pad kunnen.

We schrijven alweer augustus: vakantietijd! Op reis met het vliegtuig naar verre bestemmingen of de auto volgepakt om eindelijk van een welverdiende rust elders te gaan genieten. Weer anderen kiezen voor een city-trip en dat is precies wat wij vandaag ook gaan doen.

De eerste city van betekenis die we passeren is Griendtsveen. Het is daar nog stil op straat dus gaan we door met een lichte tegenwind naar de volgende city: Zeilberg. Op het sportveld ligt alles klaar voor een jeugdvoetbaltoernooi, maar er is op dit vroege tijdstip nog geen jongeling te bekennen. We vervolgen onze weg naar city drie: Vlierden, waar ook een serene vakantierust heerst. Via bebost gebied ronden we de recreatieplas Berkendonk. Onze groene outfit past perfect is de bosrijke omgeving tussen het Bakelse Bos en Dierdonk (city vier). Na waterrijke gebieden doorkruisen we Aarle-Rixtel (city vijf). Kilometers lang fietsen we langs het Wilhelminakanaal waarbij we city zes, de Stad van Gerwen voorbij zijn voordat we het in de gaten hebben. Bij het bereiken van Son en Breugel buigen we af naar de metropool Eindhoven (city zeven). Hier zijn diverse ruime vrij liggende fietspaden en tunnels aangelegd die een complete Noord-Zuid-as vormen om geen last te hebben van het overige verkeer. Na precies 60 km bereiken we onze pauzeplaats: de Cyklist (voorheen de Vélosoof). Dit is een wijd en zijd bekend wielercafé dat volhangt met alles wat je maar bij de wielersport kunt bedenken. Degenen die er nog nooit zijn geweest, kijken zich de ogen uit. Het is dan wel augustus, maar we besluiten toch binnen plaats te nemen vanwege de nog steeds heersende frisse buitentemperatuur.

Een straf Brabants bakje koffie zorgt ervoor dat iedereen weer opgewarmd is en monter uit de ogen kijkt. Deze wordt overigens betaald door onze nieuwbakken vriend van Willem Drees: Peter H, waarvoor dank! Er ontwikkelt zich een prachtige discussie over het beroep van Peter, waarbij de vooroordelen en jaloerse uitingen over de pauzetafel gaan.

We vervolgen onze weg de stad uit om in het lommerrijke Aalst, city acht, de bospaden op te gaan naar Heeze, alweer city negen. Via de Herbertus bossen en de Somerensche Heide zetten we koers richting Asten. Onze topografisch specialist Piet corrigeert ons perfect naar Liessel als tiende stad. De sterke koffie zorgt ervoor dat een kleine extra pitstop ingelast moet worden, maar daarna gaat het tempo weer vlot omhoog. Hoe korter we bij onze eindbestemming komen, hoe hoger het getal op onze kilometertellertjes wordt. Hiermee zijn we precies om 12:30 uur terug bij het startpunt en beëindigen we deze elfstedentocht in Zaerum na 122km.

Gr Jan

 

Ritverslag 1 augustus B-groep: Smakt

Vandaag alweer 1 augustus, waar blijft de tijd?! Op het programma rondje Holthees/Smakt  90 Km. Of zoals Frits het achteraf beschrijft, “un moei rundje Euverloen” o.l.v. Ger. We doen allemaal ons best om er iedere week weer een mooi rondje van te maken. We staan om 8.00 uur met 5 man aan de start, de kerkklok slaat 8 uur dus vertrekken.

Dan gaan we via Tongerlo en de Graafsebosweg naar America dan via Ysselsteyn naar Deurne en vervolgen de weg via Walsberg- Milheeze- Jodenpeel naar Vredepeel dan vervolgen we de weg via Westerbeek om daar de bossen in te duiken en over mooie fietspaden er in Tuuthees weer uit te komen. 13 km bossen echt de moeite waard om een keer te fietsen. Dan gaan we via Vierlingsbeek- Holthees en door de bossen naar Overloon voor een  welverdiend bakje koffie. Dan vertrekken we naar Kleindorp- Merselo- Leunen- Meterik naar Sevenum, waar we om 11.45 uur arriveren met 87.6 Km op de teller en een voldaan gevoel. Leuke rit, geen lekke banden of andere troubles. Een heel mooie rit met een gepaste snelheid.

Groeten van wegkapitein Ger Tiesen.

 

Programma zondag 8 augustus 2021:

A- groep: Route: Marathon 8-Zaligheden Brabant (190 km), Wegkapitein: Henk Hoeijmakers / Sjaak van Enckevort

Vertrek: 7.00 uur

B-groep: Route: Kinrooi (85 km), Wegkapitein: Henk Janssen, Vertrek: 8.00 uur