Ritverslag 1 mei 2022 A- groep: Neeritter

Vandaag staat  mijn rit naar Neeritter op het programma. Met dertien man vertrekken we om 08:00 uur. Het is nog aan de frisse kant, en de vooruitzichten zijn droog en een beetje wind op terugweg. Zonder problemen komen we even voor tienen bij de koffieplaats, forellenvijver Neeritter, uit. Sportvissers zijn er al genoeg. Binnen achter het glas is het goed vertoeven met een goeie kop koffie. Ook de terugweg loopt voorspoedig. Er was voor de liefhebbers zelfs nog een gravel strook van 200 m opgenomen. Ook in Thorn konden de liefhebbers van maaskeien hun gram halen. Bij het achterlaten van Panheel hoorde onze fietsende vogelaar Huub de Nachtegaal zijn of haar deuntje fluiten. Ook Peter uit Lottum ontging dit karakteristieke geluid niet. Opmerkelijk is dat ook vorig jaar deze vogel exact op dezelfde locatie hoorbaar was. Daarna via het Lateraalkanaal naar Horn. Op het rechte stuk konden enkele kopmannen het niet laten om het tempo op te voeren. Och, zei ongetekende: “laat ze maar gaan, die weten de weg toch niet”. En dan horen die kopmannen niet dat er links op wordt gegaan. Even verder op troffen we mekaar weer. Ter hoogte van Maasbree Dubbroek zien we dat een ooievaarsnest bewoond is. Ook in Sevenum is zo’n nest bewoond. Het lijkt erop dat de ooievaar deze regio heeft gevonden. Zonder bandenpech komen we om 12:10 uur in Sevenum binnen. Op het terras nog even genoteerd wie er allemaal bij was zodat ik dit netjes aan de Sjaak kon doorgeven voor de statistieken. Sjaak, jammer dat je er niet bij kon zijn vanwege jouw blessure. Je hebt een schitterende rit gemist. Maar, jij en nog zeven andere mannen gaan de komende week op fietsvakantie naar Portugal. Van hieruit een mooie vakantie gewenst. Kom heelhuids terug.

Groet, Pierre

 

Ritverslag 1mei 2022 B- groep: Beugen

Vanmorgen met 5 aan de start en de wegkapitein had het vannacht laat gemaakt. Voor straf de hele rit op kop gefietst, maar dat doet een wegkapitein toch al vaak. Of niet soms ??? De rit ging richting Beugen en vanaf Westerbeek hadden we verschillende nieuwe B weggetjes gevonden. En die vielen wel in de smaak hoorde ik bij de koffie op de vaste pauzeplaats in Overloon. Hier was de koffie weer heerlijk en niet duur.

Na een bak koffie werd er weer snel koers gezet richting Serum. Na 89 km kwamen we om 12.10 uur in Serum aan. Helaas zijn er volgende week 2 personen afwezig.

Wegkapitein Frits Hendrikx

 

Fietsweek Algarve-Portugal

Woensdag 4 mei gaan 8 mannen voor een mooie fietsweek naar de Algarve in Portugal. Ze logeren in Hotel Alvor Baia Resort in Alvor en vliegen vanaf vliegveld Weeze naar Faro. Er zijn 6 mooie fietsroutes gemaakt en de weersvooruitzichten zijn gelukkig prima! Allen heel veel succes en heel veel fietsplezier tijdens deze fietsweek!

 

Programma zondag 8 mei 2022:

A- groep: Route: Straelen (100 km), Wegkapitein: Ger Roodbeen, Vertrek: 8.00 uur

B-groep: Route: Onderling bepalen (85 km), Wegkapitein: Nog te bepalen i.v.m. absentie Ger, Vertrek: 8.30 uur