Ritverslag 10 oktober A-groep: Bakel.

Bij het vertrek 13 deelnemers aanwezig voor het rondje richting Bakel van ongeveer 90 km, langs het geboortehuis van mijn vader. Het is mistig dus ik som maar even de plaatsen op waar we zijn geweest, want niemand heeft er ook maar iets van kunnen zien. America –Griendtsveen – Liessel – Vlierden – Ommel – Lierop – Stipdonk – Helmond – Aarle-Rixtel – Bakel – Milheeze – Heide – Meterik – Hegelsom – Sevenum. Het geboortehuis van mijn vader ligt aan de zuid Willemsvaart bij sluis 9 wat ook wel Stipdonk wordt genoemd. Is er dan helemaal niets gebeurd, vragen jullie je natuurlijk af. Uiteraard is er nog wat gebeurd. Net bij Stipdonk merkt Ger D. dat hij achter een leegloper heeft dus gas erop om op een veilige plek een bandje te kunnen wisselen. Wat verderop vinden we op het industrieterrein een plek en met enige ondersteuning is het euvel redelijk snel verholpen.

Verder naar de koffie in Bakel. Doordat de route door mij niet is voor gefietst gaat het mis net voor Aarle-Rixtel. Daar gaat het fietspad van het navigatie spoor af en na een foutieve beslissing, moeten we ons omdraaien en enkele honderden meters terug fietsen. Om 11 uur wordt dan golfbaan De Stippelberg in Bakel bereikt en kan er opgewarmd worden met twee bakken koffie. Terug bij de fiets weer lek bij Ger D. Om kwart voor 12 dan toch richting Serum waar we een uur later ook arriveren. Daar bleek dat de versnellingskabel van Jan was gesprongen en hij geen 22 maar 2 versnellingen nog kon gebruiken. Meteen de kroeg De Werkplats in met de fiets en onder het genot van een Kwaremont Bok van de tap is het euvel snel verholpen en kan ook Jan zonder zorgen weer huiswaarts keren.

Statistieken: 94 km, 13 renners, 2x lek, geen ongelukken, 26 koffie en 2 Kwaremonts bok

wegCEO, Leon van der Hulst

 

Ritverslag 10 oktober B-groep: Mijl op Zeven

Op het programma staat de route Mijl op Zeven. Bij een temperatuur van 4 graden en erg veel mist gaan we richting via Vinkepas naar Maasbree. Van De Vorst gaan we naar Tongerlo en Schoorveld. Dan door naar Koningslust en Panningen en via de Kaumershoek en In de Hoeven naar Meijel. Dan vervolgen we de weg via Ospeldijk en Ospel naar Nederweert. Verder gaan we via de Hutten naar onze koffie plaats in Someren-Eind, waar het nog steeds erg mistig en ook erg koud is! Dan genieten we van een heerlijk bakje koffie bij de grote potkachel, waar we ons dan even lekker kunnen opwarmen. Als we dan allemaal opgewarmd zijn en de koffie op is, gaan we verder door de mist richting Sevenum via de Grote Peel  en via Behelp en Heusden naar Neerkant, Helenaveen, Evertsoord. We komen om 11.55 uur in Sevenum aan met 87 km op de teller en zonder mankementen. Mooie rit, maar jammer genoeg heel weinig zicht. Een beetje gevaarlijk met zo’n mist, want dan is de wereld erg klein.

Groetjes de wegkapitein Ger T.

 

Programma zondag 17 oktober 2021:

A- groep en B-groep:

Route: Straelen (85 km)

Wegkapitein: Ger Roodbeen

Vertrek: 8.30 uur