Ritverslag A- groep “Velosoof Eindhoven” 11 aug. 2019.

Zondagmorgen 11 augustus weer vroeg op na de dag van Jumping Zaerum, het grootste paarden spektakel dat Sevenum te bieden heeft in augustus. Het was weer geweldig georganiseerd en de mensen stonden in rijen van wel 5 dik te kijken naar dit prachtige schouwspel en coördinatie tussen mens en dier. Dit gezien te hebben, dacht ik meteen aan onze eigen ros (vroeger staal maar tegenwoordig carbon of titanium). In mijn gedachte op zaterdagavond toen we weer naar huis liepen, zag ik ons op zondagmorgen al aangemoedigd worden door talloze mensen die naar ons (goed georganiseerde) fietsers, in vol tenue, kwamen kijken. Hoe diep was mijn teleurstelling dan ook op zondagmorgen 7.30 uur, dat er zich niemand bij de Sevewaeg had vervoegd om ons op zijn minst uit te zwaaien. Zelfs mijn vrouw nam nog niet eens de moeite om de ogen te openen, toen ik haar tot ziens kuste en wegging. Het enige wat ons nog wat steun gaf was een half glas verschaald bier op een van de tafeltjes bij de Sevewaeg.

Maar goed, ik had me snel over de teleurstelling heen gezet en had toch zin in de route van vandaag. Het beloofde een mooie route te worden die Jan gemaakt had richting de Velosoof (wielercafé-museum) in Eindhoven. Vorig jaar was ie al mooi, maar dit jaar werd de route er nog beter op. Helaas was onze kapitein Jan er niet bij vandaag. Er gebeuren nu eenmaal dingen in het leven die veel belangrijker zijn dan een rondje fietsen en flauwekul maken. Serieuze zaken in het leven zijn niet altijd vrolijk helaas. Volgende week is hij weer present.

Ik had met onze voorzitter Sjaak en Ger de route gekregen van Jan met de opdracht om er iets van te maken. De voorzitter blonk uit in het niet installeren van de route op zijn GPS dus kwam het op Ger en mij terecht. Dit hebben we dan ook goed opgepakt. Het begon er al mee dat de route te lang was. We hebben deze vakkundig met wel 8 km ingekort (hahaha).

Ger en ik begonnen vol goede moed aan deze tocht, maar na pak hem beet zo’n 5,5 km kwam onze voorzitter al naar voren sprinten. Ik denk dat het te langzaam ging 😉 en ik naar achteren werd gedirigeerd. Vond dit allang prima, wilde eigenlijk toch al niet op kop rijden, maar lekker relaxed een beetje van de mooie omgeving genieten en veel om me heen kijken aangezien ik a.s. zondag een rondje om het IJsselmeer ga fietsen. In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik me daar voor opgegeven aangezien Ger ook ging. 300km!!! Ik werd thuis helemaal voor gek verklaard, maar eigenlijk kennen ze mij wel en zagen dit soort fratsen wel vaker voorbij komen.

Achter Vlierden kwamen we weer op de originele route uit en hoefden we alleen maar de GPS te volgen. Toch is het altijd lastig als je een route moet voorrijden die jezelf niet gemaakt hebt. Je weet niet altijd wat je tegenkomt. Toch ging dat ondanks een paar kleine haperingen heel goed. Maar ondanks mijn weddenschap met Sjaak dat ik vandaag niet voorop zou rijden zat ik in no time toch weer voorop en kweet me zorgvuldig aan mijn gedeelte van de taak om de route zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Na ruim 2 uur fietsen bereikten we Eindhoven, waar we via het universiteitsterrein het centrum indoken en  rond 9.45 uur bereikten we wielercafé Cyklist de Velosoof. Het blijft een prachtig wielercafé met heel veel herinneringen aan oude tijden, toen racefietsers nog echte helden waren als je ziet, waarop ze zich over de hoge alpen moesten zien te komen.

Onderweg door Eindhoven is altijd veel te zien zoals een man die hoogzwanger (met stuitligging volgens ons) zijn hondje aan het uitlaten was. 😊 Tevens kwamen we tot de conclusie dat als je in Eindhoven fietst, dan moet je perse een dikke bierbuik hebben. Dit was te zien aan alle wielergasten in het café. Na de lekkere koffie opgedronken te hebben en vriend Leon de rekening voor mij te laten betalen gingen we weer op weg om de route te vervolgen. Deze ging via Aalst door de bosrijke omgeving naar Heeze en vandaaruit via het nog mooiere Somerensche Heide richting Someren. Echt kilometerslange lommerrijke fietspaadjes, waarbij we een langgerekt lint van groene fietsers vormden en echt een met de natuur waren. Hordes wielrenners werden spontaan jaloers, als ze ons voorbij zagen komen in ons flitsende tenue en de Jumbo Visma ploeg moet ook gezien hebben hoe wij een front vormden in de wind en een schitterende ploegentijdrit konden fietsen. Nadat we via Someren en Asten in Liessel waren aanbeland en richting Helenaveen koersten zagen we in de verte de Klasbakken van de Barkrukken uit Meterik fietsen. Piet en ik keken elkaar aan en we wisten toen al: die gaan we pakken. In volle vaart er achter aan en na een 5 tal minuten hadden we ze achterhaald. Net voor de rotonde waarbij wij rechtdoor naar Helenaveen moesten. Aangezien zij uit Meterik komen, waren we ervan overtuigd dat zij ook die weg naar huis zouden nemen, maar helaas. Tot onze ontsteltenis sloegen ze linksaf richting Deurne om via Griendtsveen achter America langs naar Meterik gingen. Dat was balen en konden we de boel weer oppakken om door te gaan.

Ik moet zeggen, het tempo van de groep was hoog en iedereen heeft een aantal PR-s gescoord op Strava, want toen we via Kronenberg naar Sevenum fietsten werd de 40 km/h makkelijk aangetikt en zodoende waren we om ongeveer 12.15 uur weer in Sevenum, zodat ik precies op tijd thuis was om weer plichtsgetrouw mijn bereikbare dienst kon overnemen van mijn collega, die zo lief was om de ochtend voor mij waar te nemen. Helaas heb ik dus niet kunnen genieten van het rondje dat door Peet Hoeijmakers werd aangeboden aangezien hij onlangs jarig was geweest!!! Niet dat hij dat onderweg effe mededeeld….

Peet bij deze nog, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

En zo kwam er een einde aan deze mooie tocht.

Volgende week ben ik er in ieder geval niet bij en wens ik iedereen weer een net zo’n mooie tocht toe als vandaag en als er nog mensen zijn uit Sevenum en omstreken die graag een keer mee willen fietsen: gewoon doen! Hartstikke leuk.

 

Voor de mensen van de cijfertjes:

Afstand 124,34 km en een gemiddelde van 29,9 km/h dankzij het langzame fietsen in Eindhoven 😉

 

Groetjes van jullie medekapitein van de dag: Henk Hoeijmakers

 

Ritverslag B- groep route “Maarheeze” 11 aug. 2019.

Aangezien dat Ton nog een beetje last heeft van zijn knie, heb ik het kapiteinschap van de rit naar Maarheeze op mij genomen en ik moet zeggen met heel veel plezier. Van zo`n leuke groep wil je iedere zondag wel wegkapitein zijn. Om 08.30 uur met 7 mannen aan de start, nog steeds geen meisjes of vrouwen die het aandurven om mee te fietsen. Ondanks de behoorlijke tegenwind zat het tempo er al snel goed in tot de afgesproken snelheid met een paar sterke mannen op kop lukt dat heel goed. Zo gaat het voorspoedig via Someren, Maarheeze naar Laar voor een lekker bakje koffie. Dan gaan we via Nederweert, Heibloem, Panningen naar Sevenum waar we aankomen om 12.10 uur met 88.6 Km op de teller met een gemiddelde van 28.8 Km/uur toch een mooi tempo voor de B groep. We hebben geen strubbelingen of mankementen gehad.

(p.s. Frits mooi verslag vorige week, maar Tiesen schrijf met één S en géén H, haha)

 

Groetjes Ger Tiesen

 

Programma:

Zondag 18-8-2019:

A-groep:

Route: “Brabantse Kluis” (120 km), Wegkapitein: Peter Driessen, Vertrek: 7.30 uur

 

B-groep:

Route: “Straelen” (85 km), Wegkapitein: Frits Hendrikx, Vertrek: 8.30 uur

 

IJsselmeerchallenge 18-8-2019

De IJsselmeer Challenge is een “rondje” IJsselmeer van 300 km en kan als enige toertocht wel over de afsluitdijk dit jaar. Ger Driessen en Henk Hoeijmakers gaan deze monstertocht fietsen met als nevendoel geld inzamelen voor het FONDS GEHANDICAPTENSPORT.

Wij wensen Henk en Ger heel veel succes!